Annonce
Femern

Tunnelfolk i alle værelser

Carsten Johannessen har nu gang i den store suppegryde: Hans nuværende gæster er mere til suppe og salat end stegt flæsk og persillesovs og tarteletter. Foto: Jan Knudsen

Der er ikke så stor efterspørgsel på de klassiske danske hvide kogte kartofler - men derimod på masser af suppe.

SÆDINGE - Jeg har ikke haft en fridag siden 14. juli.

Det siger Carsten Johannessen, der driver Hotel E4 ved Sædinge sammen med sin kone Susanne.

Den travle hotelejer ser glad ud, samtidig med at han fortæller om sine syv dages arbejde om ugen: Hotellet er fuldt booket af Fehmarn Belt Contractors, og alle 33 værelser besat af dem, der laver moler og graver ud til arbejdshavn til den kommende Femern Bælt-forbindelse.

- Vi trives med det, siger Carsten Johannessen om arbejdet med det internationale publikum: Her er blandt andet bulgarere, lettere, skotter og folk fra Wales.

Gravefolkene arbejder på skift, så der er hele tiden nogle, der sover. Og så er der andre, der skal have mad - morgenmad, frokost eller aftensmad. Eller en madboks med på arbejde.

- Vi har etableret et anretterkøkken, så de hele tiden kan tage det fra køleskabet, de gerne vil have.

Med til investeringene til tunnelbyggerne er også et motionsrum - sådan ét kræver arbejdsgiveren, der er adgang til. Desuden er også internetforbindelserne inde på hotellet opgraderet, så der kan streames film, og så der kan skypes med dem derhjemme.

Normalt ville Hotel E4 nu have aktuelle tilbud om tarteletspisning og gang i selskaberne. Men det går slet ikke i øjeblikket på grund af corona-restriktionerne.

- Og dem, vi har boende nu, er ikke meget til tarteletter, siger Carsten Johannessen.

I stedet er det suppefolk, og det har givet hotellets chefkok - det er også Carsten, lejlighed til at forsøge sig med blandt andet bønnesuppe. Og så står kogte katofler lavere i kurs end dem, der har været i fritøsen eller på panden.

Aftalen med FBC løber foreløbig til ind i januar, men Carsten Johannessen er ikke bekymret:

- Generelt tales der jo om mangel på lokal overnatningskapacitet fra januar på 800-1.000 senge.

Hotel E4 har investeret i en buffet, så gæsterne i højere grad selv kan bestemme, hvad de vil spise. Foto: Jan Knudsen
  • Carsten Johannessen har nu gang i den store suppegryde: Hans nuværende gæster er mere til suppe og salat end stegt flæsk og persillesovs og tarteletter. Foto: Jan Knudsen
  • Hotel E4 har investeret i en buffet, så gæsterne i højere grad selv kan bestemme, hvad de vil spise. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Annonce
Annonce
Lolland

Øget med millioner: Ny uddeler bag stor fremgang

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Annonce
Annonce
Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum