Annonce
Lolland

Surt & Sødt skal smage af Lolland

Susanne og Martin Rommel er mor og søn, og så står de bag Restaurant Surt & Sødt med mor som forpagter og søn som køkkenchef. Nu lysner det endelig efter coronanedlukningen. Foto: Jan Knudsen

Efter en hård coronastart med nedlukning kunne Martin og Susanne Rommel endelig åbne dørene til Restaurant Surt & Sødt tilbage i maj måned.

NAKSKOV At der skulle gå 14 måneder, før Restaurant Surt & Sødt blev en restaurant med spisende gæster, havde køkkenchef Martin Rommel ikke forudset, da han og hans daværende partner besluttede at overtage de gamle restaurationslokaler i Hotel Harmonien i marts sidste år.

- Det virkede så godt, men vi havde ikke taget højde for, hvilken betydning corona ville få. Vi overtog 1. marts, og ni dage senere var landet lukket. Vi valgte så at bruge den første nedlukning på at sætte lokalet i stand, siger han.

Når man kigger rundt i Restaurant Surt & Sødts lokaler i dag, ses det tydeligt, at der er kælet for indretningsdetaljerne.

Fra birkegrenene, der strækker sig mod loftet, til de mange sylteglas med fermenteret frugt og grønt fortæller rummet en tydelig historie om, at det naturlige er i fokus.

En historie, de to restauratører dog aldrig nåede at få fortalt, inden Danmark igen var lukket:

- Vi ligger sammen med Hotel Harmonien, og det nåede ikke at komme i gang sidste sommer, fordi de blandt andet ikke var færdige med at sætte værelser i stand. Det betød også, at restauranten ikke nåede at komme op at køre, inden restriktionerne igen begyndte at regne ned over os. Her kunne vi mærke, at Danmark tog et skridt baglæns, inden landet lukkede igen, siger Martin Rommel.

Under nedlukningen trak Martin Rommels partner sig, og gode råd manglede nu en stemme. Den skulle dog snart vise sig at være tæt på.

Køkkenchefens egen mor, Susanne Rommel, besluttede nemlig at overtage rollen som forpagter af Restaurant Surt & Sødt, der nu så småt kører i bedste velgående:

- Vi er kommet godt fra start siden 1. maj. Vi kan virkelig mærke, at Hotel Harmonien er på vej op i gear igen, og vi hjælper jo hinanden, siger Susanne Rommel, der er blevet glad for jobbet som direktør for Restaurant Surt og Sødt.

- Det er Martin, der står for maden, men jeg er kontrolfreak, så jeg udfordrer ham en gang imellem, fortæller mor Rommel med et kærligt blik til sønnen.

Lollands lokale råvarer spiller hovedrollen hos Restaurant Surt & Sødt, hvor Martin Rommel er køkkenchef. Foto: Jan Knudsen

Altid lokale råvarer

Når det kommer til maden og råvarerne, er de enige om konceptet. Det skal være lækkert, det må gerne udfordre smagsløgene, og så skal det hele være lokalt:

- Jeg brænder for at skabe madoplevelser hernede. Hvis vi gerne vil ud at spise god mad, hvorfor skal vi så tage over på den anden side af broen? Sådan har det lidt været tidligere, men jeg synes, der er blomstret flere gode restauranter op på Lolland de senere år, siger Martin Rommel.

Godt nok er han født i Valby, men efter 30 år i Lolland Kommune banker hans hjerte for Sydhavsøerne og alle områdets perler:

- Folk er ved at opdage, at vi kan lave mad hernede. Og de gode råvarer ved de allerede, at vi har, for hver gang de vinder priser i København, er det med råvarer fra Lolland, siger han.

Restaurant Surt & Sødt har åbent til frokost og aften alle ugens dage på nær søndag.

Sommergrill på Restaurant Surt & Sødt:
­
Mandag og tirsdag sommeren igennem er der grillaften klokken 17.00-21.00, hvor Surt & Sødt smider forskellig slags kød på grillen og serverer forskellige blandede salater og nye kartofler til.

  • Susanne og Martin Rommel er mor og søn, og så står de bag Restaurant Surt & Sødt med mor som forpagter og søn som køkkenchef. Nu lysner det endelig efter coronanedlukningen. Foto: Jan Knudsen
  • Lollands lokale råvarer spiller hovedrollen hos Restaurant Surt & Sødt, hvor Martin Rommel er køkkenchef. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

112

Bil i brand på motorvejen

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Nu skal pengene findes: Besparelser for 16 millioner kroner sendes i høring

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem

Indland

Over 800 butikker vil donere overskudsmad i påsken

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Kæmpe kovending: Alligevel flertal for omfartsvej

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Guldborgsund

Revyen solgte ud: - Nu skal vi lige komme os over chokket