Væggerløse Kirkes vinlaug trak fredag formiddag i arbejdstøjet og høstede 45-50 kilo druer i præstens have.
VÆGGERLØSE 50 gamle, trofaste vinstokke bagest i præstens have sørger igen i år for, at menigheden i Væggerløse Kirke får noget godt i bægret, når de går til alters.
Høsten af altervinen kom i hus fredag formiddag, da Væggerløse Vinlaug trak i arbejdstøjet og plukkede 45-50 kilo druer.
Nu er det op til Martin Iversen fra Falster Destilleri på den anden side af gaden at forvandle druerne til altervin.
Det har han gjort med succes før, så sognepræst Anders Martin Lauritsen tør godt satse på, at vinen er klar til at drikke om et års tid, når den er færdig med at ligge på fad.
- Kvaliteten og mængden af druer er nogenlunde den samme som sidste år, fortæller sognepræsten, som ser frem til at udvide produktionen af altervin snart.
Det sker, når der begynder at komme brugbar frugt på de 100 nye vinstokke, der blev plantet i præstegårdshaven i efteråret.
Sognets arbejde med eget vinbryg begyndte i 2018, hvor vinlauget blev stiftet, og de gamle vinstokke blev befriet fra det vildnis, de næsten var forsvundet i bagest i haven.
Det første år blev der 15 kilo af druesorten Leon Millot, og druerne blev med Martin Iversens ekspertise forvandlet til ni liter portvin, der kunne smages og duftes i kirken året efter.
I 2019 spiste frække fugle næsten alle druerne, men i 2020 var det igen et godt drueår i præstens have.