Danmarks bedste vildtprodukt er røget gråandebryst og kommer fra Nakskov.
For nylig var kokke og madproducenter fra hele Danmark samlet i Sønderjylland for at konkurrere om, hvem der kan lave Danmarks bedste vildtret og vildtprodukt.
Og det gik rigtig godt for Jim Feilberg fra restaurant Gonzalez Feilberg.
Han vandt kampen mod 14 andre finalister om at lave Danmarks bedste vildtprodukt.
Det er restaurantens røgede gråandebryst, der imponerede dommerne.
Lollandske råvarer
En ret hvor alle ingredienser kommer fra Lolland. Blandt andet bruges der kirsebærvin fra Frederiksdal til vildtretten.
- Produktet er en flot kombination af smag, godt håndværk og konsistens. Og ikke mindst viser det rigtig mange anvendelsesmuligheder af gråanden, der er en af de vildtarter, der er meget af i sæson, sagde Henrik Willert Nielsen, der er kok og direktør på Den Kongelige Skydebane Sølyst og overdommer i produktprisen.
Målet med festivalen er at få vildtet tilbage på de danske tallerkner.
- Derfor skal festivalen hjælpe med at øge kendskabet og vise mulige flere tilberedningsmuligheder af vildtet, forklarer Henrik Willert Nielsen.
Det er ottende gang, at Årets Vildtret og produktprisen løber af stablen.
Bag arrangementet står Vildt Gastronomi i tæt samarbejde med Dansk Ø-ferie og Destination Sønderjylland.