Danmark vandt smal sejr i regndans

BILLEDSERIE: Voldsom nedbør gjorde forholdene svære for ungdomslandshold, da Danmark mødte Sverige i Nykøbing mandag.

NYKØBING Sluserne åbnede sig gevaldigt fra oven i samtlige 90 minutter i mandagens ungdomslandskamp mellem Danmark og Sverige, og det gjorde forholdene en smule vanskelige for de holds aktørerer.

Heldigvis er banen i Nykøbing F. Idrætspark så godt drænet efter sidste års renovering, at det ikke endte i den rene vandkamp.

Danmark vandt fredagsopgøret mod Wales efter straffesparkskonkurrence, og Sverige slog Norge ligeledes i straffesparkskonkurrence i den lille firkantturnering, og derfor stod den på naboopgør mod svenskerne i finalen mandag eftermiddag.

De rød-hvide begyndte bedst i en chancefattig forestilling og kom foran efter hjørnespark et kvarters spil.

Alexander Hjælmhof sendte bolden ind i straffesparksfeltet, hvor den svenske keeper Daniel Strindholm hårdt presset kun fik bokset den ud midt i straffesparksfeltet, hvor Jonas Mortensen fra Esbjerg resolut sparkede bolden i kassen mellem venner og fjender.

Svenskerne stod dybt på banen i egen forsvarszone og overlod spillet til danskerne, der dog havde svært ved at nedbryde den gule forsvarsbastion og skabe åbne målchancer.

Fem minutter før pausen fik Danmark dog en gylden mulighed for at komme foran 2-0.

En høj bold blev slået ind bagest i feltet, hvor Ahmed Daghim forsøgte at nå frem til bolden i fri position men blev holdt fast af svenskernes Victor Backman.

Straffespark og rødt kort til den svenske synder.

Ahmed Daghim tog selv bolden og lagde den på 11-meterpletten, hvorefter han bankede den langt over målet.

Sverige fik i pausen lov at sætte en ny spiller på banen i stedet for udviste Victor Backman, så de to hold stadig var lige mange på banen.

Regnen blev ved med at sile ned, og spillet blev derfor præget af mange dueller og løse bolde på det hurtige underlag.

Begge hold havde svært ved at få ordentligt greb om spillet og sætte fornuftige angreb op. Og som anden halvleg skred frem, blev kampen også præget af en hav af udskiftninger hos de to nationer.

Det var heller ikke med til at skabe rytme i spillet.

Derfor forblev scoringen i første halvleg kampens eneste.

- Jeg er fint tilfreds. Banen var fantastisk på trods af regnvejret, og gav os mulighed for at prøve de ting af vi gerne ville. Vi havde vel bolden 70 procent af tiden og vinder fuldt fortjent, sagde den danske landstræner, Henrik Clausen, efter opgøret.

Klik på billedet herover for at se flere billeder fra landskampen.