NFH sled sig til vigtig sejr

De gule fra Falster vandt sent fredag aften 25-20 over Skanderborg.

Opdateret med billeder

SKANDERBORG, FOLKETIDENDE Det var langt fra kønt, men sk... værd med det.

NFH fik de to påkrævede points med hjem fra Skanderborg. Sejren lød på 25-20 efter 13-11-føring ved pausen.

Kampen bar præg af at NFH har haft svært ved at finde vinderformlen på det seneste, men heldigvis havde gæsterne taget en gedigen portion fight med til Skanderborg. Den blev der brug for, for det var nemlig den eneste måde Skanderborg kunne true NFH på.

Spillemæssigt var der mere i NFH, der i Kristina "Mulle" Kristiansen og Dione Housheer havde de store profiler, der slog til da det gjaldt.

Første halvleg var ganske jævnbyrdig, dog med NFH en anelse i førersædet gennem det meste af halvlegen, der sluttede med en føring på 13-11, efter at Skanderborg havde slidt sig op på 11-11, da de efter et kvarters spil gik over til syv mod seksspil.

Angelica Wallén fik en udvisning i første halvlegs sidste sekund, men det overlevede NFH lige efter pausen, og derfra udbyggede falstringerne stille og roligt føringen, da indskiftede Natasja Clausen i målet diskede op med flere gode redninger.

Skanderborg forsøgte sig igen med syv mod seksspil, men da NFH for første gang kom foran med fire mål, da Kristina "Mulle" Kristiansen scorede i tomt mål, havde hjemmeholdet ikke midlerne til at komme helt tilbage.

Godt nok fik de bragt stillingen op på 20-17, men tre mål i træk af NFH afgjorde kampen ved stillingen 23-17.

Dermed kunne NFH fejre en arbejdssejr på 25-20, der i den grad lunede i bussen på vej hjem til Falster, og mon ikke også at den busfuld med supportere, der havde taget turen til Skanderborg har haft en fornøjelig tur hjem.

Dione Housheer blev topscorer med otte mål, skarpt forfulgt af Kristina "Mulle" Kristiansen med seks scoringer.

Sejren giver NFH luft til de absolutte bundhold, og sender holdet en smule nærmere målsætningen om slutspillet.

Læs alt om kampen i Folketidendes sportstillæg mandag.