Annonce
Guldborgsund

Madspas med de brune smølfer

Claus Meyer er her i gang med introduktion af aftenens serveringer på Hotel Saxkjøbing, hvor der tirsdag aften blev fejret brun jul. Det skete med Mick Øgendahl som hjælper i køkkenet, inden Claus Meyer ligeledes hjalp med at få standup til at køre i teatersalen. Foto: Claus Hansen

BILLEDSERIE: Mick Øgendahl og Claus Meyer slap de brune kalorier løs og trak fuldt hus med 250 hotelgæster.

SAKSKØBING Brune smølfer. Nej, vel? Dem har du ikke rigtig hørt om. Men det har du så nu. Og et par af dem var faktisk ude for at lave madspas eller rettere servere brune kalorier på Hotel Saxkjøbing i aftes.

Godt nok var der ikke inviteret til smølfeparty. Og nej, der var heller ingen paddehatte med små døre, skorstene og vinduer at se nogen steder.

Til gengæld var der udsigt til en præsentation af en nyfortolkning af cowboytoasten. Så tankerne hos en del af de 250 fremmødte gæster var inden ankomsten til Hotel Saxkjøbing sandsynligvis så småt på vej tilbage til 1970'erne og 1980'ernes sportshalcafeteriaer med den klassiske hurtigret i fokus.

Axel Castenschiold, direktør i Nykøbing FC, måtte også en tur på scenen hos Mick & Meyer for at medvirke i en blindsmagning af babymos, som er en branche, hvor han selv har investeret i en Fejø-virksomhed. Foto: Kim Møller Pedersen

Flotte lange hængehuer

Og når man nu fra starten allerede kredsede lidt om de førnævnte årtier, var der ikke langt i tankerne til de toppopulære små blå væsner med lange hængehuer. I aftes var de lange hængehuer såmænd bare brune. Resten af tøjet på væsnerne i skikkelse af Claus Meyer og Mick Øgendahl var også holdt i elegant brun.

Brunsmølfer eller ej - det blev til en aften med højt til loftet, sort humor og masser af brune kalorier. Der var både cowboytoast-snack, jordskokkesuppe, brunkål på en mere moderne måde samt eksempelvis chokolade-risalamande med pocheret pære, der bød sig til på de fuldt besatte langborde.

Retterne blev præsenteret af Mick & Meyer med ord som "brystkød fra lollandske tungsvin", "en brun udgave af risalamande", "cowboytoast 2.0" eller "the comeback of brown". Kort og godt: Alt det brune gled ned med velbehag.

Og i sidste halvdel af aftenen med "Calorier og Comedy" var makkerparret at finde på teatersalsscenen sammen med masser af anekdoter fra den fælles opvækst på Lolland-Falster med fokus på madspild. Claus Meyer fik desuden leveret flere stærke opskrifter samt tips og tricks til at undgå madspild i de private husholdninger.

Sidstnævnte står i Danmark for hele 240.000 ton madspild om året, fremgik det af den veloplagte standup-madsnak.

I løbet af de små fem timer blev et tilbagevendende koncept måske født på Hotel Saxkjøbing. I hvert lyder meldingen oven på debuten med "Calorier og Comedy" fra Mick & Meyer, at "det her, det bliver vi nødt til at gøre igen i en eller anden form".

Omkring 250 gæster tog godt imod debuten med "Calorier & Comedy", og alt tyder på, at der følges op med en beslægtet form for nye arrangementer. Foto: Claus Hansen
Brun Jul med Claus Meyer og Mick Øgendahl på Hotel Saxkjøbing. Foto: Claus Hansen
Brun Jul med Claus Meyer og Mick Øgendahl på Hotel Saxkjøbing. Foto: Claus Hansen
Brun Jul med Claus Meyer og Mick Øgendahl på Hotel Saxkjøbing. Foto: Claus Hansen
Brun Jul med Claus Meyer og Mick Øgendahl på Hotel Saxkjøbing. Foto: Claus Hansen
  • Claus Meyer er her i gang med introduktion af aftenens serveringer på Hotel Saxkjøbing, hvor der tirsdag aften blev fejret brun jul. Det skete med Mick Øgendahl som hjælper i køkkenet, inden Claus Meyer ligeledes hjalp med at få standup til at køre i teatersalen. Foto: Claus Hansen
  • Axel Castenschiold, direktør i Nykøbing FC, måtte også en tur på scenen hos Mick & Meyer for at medvirke i en blindsmagning af babymos, som er en branche, hvor han selv har investeret i en Fejø-virksomhed. Foto: Kim Møller Pedersen
  • Omkring 250 gæster tog godt imod debuten med "Calorier & Comedy", og alt tyder på, at der følges op med en beslægtet form for nye arrangementer. Foto: Claus Hansen
  • 04SAK_Claus Meyer og Mick Øgendahl på Hotel Saxkjøbing.
    Brun Jul med Claus Meyer og Mick Øgendahl på Hotel Saxkjøbing. Foto: Claus Hansen
  • 04SAK_Claus Meyer og Mick Øgendahl på Hotel Saxkjøbing.
    Brun Jul med Claus Meyer og Mick Øgendahl på Hotel Saxkjøbing. Foto: Claus Hansen
  • 04SAK_Claus Meyer og Mick Øgendahl på Hotel Saxkjøbing.
    Brun Jul med Claus Meyer og Mick Øgendahl på Hotel Saxkjøbing. Foto: Claus Hansen
  • 04SAK_Claus Meyer og Mick Øgendahl på Hotel Saxkjøbing.
    Brun Jul med Claus Meyer og Mick Øgendahl på Hotel Saxkjøbing. Foto: Claus Hansen
Annonce
Guldborgsund

Sommerhus-sensation: - Vi har forrygende travlt

Guldborgsund

35 biler til start i lokalt påskerally

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Sommerhus-sensation: - Vi har forrygende travlt

Lolland-Falser

Stigende vandstande og voldsomme storme har konsekvenser: Flere og flere melder sig

Guldborgsund

35 biler til start i lokalt påskerally

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd