BILLEDSERIE: Der blev smagt på æblesorter og lavet italiensk æggekage med æbler og bacon i skolekøkkenet.
NAKSKOV I alt 170.000 elever er i år med i Coops landsdækkende madprojekt for børn kaldet Go Cook - deriblandt eleverne på 8. klassernes valghold i madkundskab på Byskolen.
I år er emnet æbler, og undervisningsmaterialet byder blandt andet på opskrifter på "11 vilde æblehacks", hvor æbler bliver anvendt til alt fra pizza til havregrød, boller i karry, sandwich og wok. I går afprøvede Byskolens elever den første af opskrifterne, nemlig italiensk frittata.
Men udover at lære at tilberede æbler på nye måder og i nye sammenhænge lærer eleverne også om æblet i madpyramiden, æblet fra jord til bord, æblets CO2-aftryk, madspild og æblemost, æbler gennem tiden og meget mere.
- Jeg tænker, at vi tager det teoretiske henover nogle æblechips og en kop te med kanel, fortalte madkundskabslærer Hanne Baran.
- Men vi begynder altid med det praktiske.
Og så satte hun ellers eleverne i gang.
- Husk at sørge for løbende oprydning, formanede hun og hjalp derefter eleverne igennem tilberedningens mulige faldgruber, lige fra salmonella på æg til oversete trin i opskriften, jordbakterier i purlæg og stegetemperatur.