cookie-og-privatlivspolitik

FT Vinguide

Riesling Kabinett trocken 2012

Duften er frisk, prikkende og meget aromatisk med klare mineralske toner og blomst
10. juli 2013 kl. 06:38 Af Brian Guldbæk Gertsen

Annonce
FAKTA

Riesling Kabinett trocken 2012
Tyskland, Lieser/Mosel
Ökoweingut Hubertushof

Drue: Riesling
75 cl, 12% vol
Årgang 2012
Forhandles hos www.vintjenesten.dk

Brian Guldbæk Gertsens bedømmelse
4 ud af 5 glas

Vinpanelets bedømmelse
3 ud af 5 glas
Panelet udgøres af ansatte ved Folketidende

Panelets bedømmelse er derfor baseret på amatør vindrikkeres vurdering ved en vinsmagning

 

Med fare for at gentage mig selv fra tidligere, så udmærker nogle af tysklands allerbedste hvide vine sig ved at komme fra Mosel og være på Riesling.

Med Weingut Hubertushofs Riesling Kabinett trocken 2012 er der et ”tjek” til begge.
Vinen er lavet i det kølige tempererede Mosel, som er ideelt til dyrkning af Riesling.

Riesling egner sig både til vine der skal drikkes unge, men druen egner sig også glimrende til vine der er beregnet til lagring i nærmest evigheder. Her er der dog tale om en vin, som på baggrund af sin end dog meget unge alder, og flaskens skruelåg, indikerer at være en Riesling, der er produceret for at blive drukket ung, hvilket da også bekræftes når vi kigger (smager) nærmere på indholdet.

Det er en strå gul vin med et gyldent spil og let grønne nuancer.
Duften er frisk, prikkende og meget aromatisk med klare mineralske toner og blomst.
I smagen fornemmes sprøde syrlige æbler og citrus frugter, der komplementeres af en let honningsødme og mineralske toner.

Det er en fyldig vin der opfattes ”fed”, men dog samtidig besidder en stor portion frugtsyre, der får vinen til at fremstå perlende, og sprudlende frisk. Sin unge alder til trods, virker vinen bestemt drikkemoden, harmonisk og i fin balance.

Weingut Hubertushof er en økologisk producent, men selv for økologisk vin er andelen af vinsten i flasken enorm, og det anbefales også, at vinen opbevares stående i køleskabet.
Det er en vin der med sin friskhed i kombination med en naturlig frugtsødme, sagtens kan bruges som terrasse vin. Den kan dog bruges som ledsager til ikke så få retter, da den med sine egenskaber både kan give modspil og komplementere, så længe retten ikke indeholder for krydrede eller kraftige elementer.
 

Vinen tildeles 4 ud af 5 vinglas

Denne vin er sponsoreret af Vintjenesten.dk og kan her købes for 119, kr. for en flaske og du får 2 flasker for 220,- www.vintjenesten.dkKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.