cookie-og-privatlivspolitik

FT Vinguide

Red ARTISAN 2009

Red Artisan er en blanding af den lokale Feteasca Neagra, sammen med de internationalt nok mest anerkendte Cabernet Sauvignon og Merlot.
23. juli 2013 kl. 06:22 Af Brian Guldbæk Gertsen

Annonce
FAKTA

Red ARTISAN 2009
Rumænien, Dealu Mare
Drue: Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon og Merlot
75 cl, 14% vol
Årgang: 2009
Forhandles hos www.vintjenesten.dk

Brian Guldbæk Gertsens bedømmelse
3 ud af 5 glas

Vinpanelets bedømmelse
3 ud af 5 glas
Panelet udgøres af ansatte ved Folketidende

Panelets bedømmelse er derfor baseret på amatør vindrikkeres vurdering ved en vinsmagning

 

Feteasca Neagra og Dealu Mare. Navnene dækker over henholdsvis en drue og et område, men afslører for de fleste nok ikke at vi befinder os i Rumænien.

Rumænien er kendt, ikke mindst pga. Transsylvanien og en herboende greve med smag for røde dråber, (og her er der ikke tale om rødvin) men er ikke kendt som et af de store vinlande, selvom der er blevet produceret vin her lang tid før der var tænkt på grev Dracula.

I manges øjne indtager Rumænien dog vinmæssigt førertrøjen blandt de østeuropæiske lande når vi snakker vin, og det med rette hvis vi kigger på kvaliteten af vinene fra Aurelia Visinescu.

Red Artisan er en blanding af den lokale Feteasca Neagra, sammen med de internationalt nok mest anerkendte Cabernet Sauvignon og Merlot.

Vinen er dyb rubinrød og bærer i duften tydelig præg af fadlagringen i 12 måneder.
Fadlagringen har bidraget med tobak, vanille, ceder, cigarkasse, kaffe og en varm krydrethed.

Anelsen af en smule mineralitet som man får i duften, går også igen i smagen, hvor man dog som udgangspunk får indtrykket af en kraftig, potent og kompleks madvin, med en udtørrende garvesyre.

En rigtig dejlig rødvin, der på trods af lidt uslebne kanter er i fin balance, med en god krydrethed, mundrensende syre og en stil som leder tankerne hen imod Toscana og god chianti i riserva udgaven.

Det er en vin som skal nydes i forbindelse med et måltid, og gerne et kraftigt et af slagsen hvor vinen kan komme til sin ret.   
 

Vinen tildeles 3 ud af 5 vinglas   

Denne vin er sponsoreret af Vintjenesten.dk og kan her købes for 75, kr. for en flaske.
www.vintjenesten.dk
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.