cookie-og-privatlivspolitik

FT Vinguide

Vina Altamar Verdejo

Den intense duft der møder en så snart der kommer luft til vinen, kan med ét ord bedst beskrives som en duft af sommer.
05. november 2013 kl. 08:34 Af Brian Guldbæk Gertsen

Annonce
FAKTA

Vina Altamar Verdejo
Land: Spanien
Drue: 100% Verdejo
75 cl, 13% vol
Årgang: 2012
Forhandles hos: http://vinobenzon.dk/?q=node/22

Brian Guldbæk Gertsens bedømmelse
3 ud af 5 glas

Vinpanelets bedømmelse
4 ud af 5 glas
Panelet udgøres af ansatte ved Folketidende

Panelets bedømmelse er derfor baseret på amatør vindrikkeres vurdering ved en vinsmagning

 

Vi har tidligere stiftet bekendtskab med Verdejo druen og Rueda distriktet. En konstatering der bestemt ikke skal afholde os fra at få genopfrisket hukommelsen, da både druen og distriktet er værd at huske på.

Verdejo druen leverer almindeligvis mere karakter og smag til vinen end de fleste andre hvide sorter der dyrkes i Spanien. Verdejo gør sig allerbedst i vine fra Rueda distriktet, der er anerkendt som Spaniens (måske) allerbedste hvidvinsområde, og oftest på baggrund at vine på netop Verdejo.

Vina Altamar opfylder begge kriterier, og fuld af forventning lægger jeg an til at få åbnet vinen, hvilket dog besværliggøres af en bortkommen proptrækker.
På trods af en intens og længerevarende eftersøgning, lykkedes det mig at bevare fatningen, og triumferende kan jeg til sidst trække den bortkomne effekt op fra køkkenskuffen hvor den hele tiden har ligget.

Den intense duft der møder en så snart der kommer luft til vinen, kan med ét ord bedst beskrives som en duft af sommer. Grønne sprøde æbler, umodne pærer og grapefrugt, blandet med noter af honning, nødder og en antydning af mineralitet.

Sommer er måske en lidt subjektiv betragtning af vinen, der kan skyldes savnet, når jeg kigger ud på en dag, der med regn, kulde og blæst, lader en del tilbage at ønske.

Høståret siger 2012, og ungdommeligheden kommer bestemt til udtryk i vinens sprødhed og forfriskende syre.

Noterne fra duften går igen i smagen, hvor der er en god struktur og balance mellem ovennævnte ungdommelige syre, sprødhed, og så vinens naturligt frugtige sødme.

En tør, frisk og meget frugtig vin, der sin unge alder til trods, fremstår moden og imødekommende.

Vina Altamar Verdejo tåler uden tvivl lagring, eller rettere opbevaring, da yderligere lagring ikke er påkrævet. Den bør netop drikkes ung og med sin vel afbalancerede syre og sødme fra frugten, er det en bredt og yderst anvendelig vin til rigtige mange retter.

En rigtig fin og bestemt anbefalelsesværdig vin, der dog blandt andet med blik på pris kontra kvalitet, lige mangler det sidste for at få det fjerde glas.
 

Vinen tildeles 3 ud af 5 vinglas   

Denne vin er sponsoreret af Vino Benzon og kan her købes for 80, kr. for en flaske.
6 flasker i kasse for 470,- kr. - www.vinobenzon.dk
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.