cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Øboernes kamp mod Goliat

Er man ældre og bosat på en ø i Lolland kommune er man blevet hensat i underdog-situation. Manglende ligeværd mellem borgere i kommune skal man lede længe efter. Med stemmerne 19 mod 11 vedtog byrådet torsdag aften en model II, hvor ældre dermed betjenes med hjemmehjælp inden for ydertidspunkterne for færgernes sejltider. Meget behændigt er denne afgørelse blevet skubbet til efter kommunalvalget, idet jeg må formode, at en gruppe mennesker, formentligt havde valgt anderledes, hvis de vidste, at byrådet med sin magt, ikke henholder sig til de udtalelser om fortolkning af loven, som både Ankestyrelsen, og Sundheds- og Ældreministeriet har indskærpet over for Lolland kommune. De 19 politikere vil nu vente på en dom.
22. december 2017 kl. 13:31 Af Linda Sommer

Når jeg ser de økonomiske beregninger er der fremlægges, jeg fristes til at sige sædvanligvis ikke medregnet modtagne kroner for tilskud til at drifte vores øer. Jeg ser ikke en model afprøvet, hvor man overholder lovgivning, som den fortolkes.

Forundret over afgørelsen, næ, det er jeg ikke. Allerede op til det forrige valg, da proklamerede venstre, at de ville lukke Fejø skole. Borgmesteren ville give beboerne på Askø en robåd og en garage på Lolland. Stilen har været lagt længe. Hvis man tror, at man kan please en borgmester ved at opkalde en vendeplads efter ham, da må man tro om.

Kampen om ligeværd slutter ikke her. Øboerne skal kaste mange sten mod kæmpen endnu, før end sagen lander.

Jeg tror på, ligesom i fejden med David mod Goliat, at retfærdighed sker fyldest til sidst. Blot er det trist for de ældre og deres pårørende, som kommer i klemme pga. tilsidesættelse af gældende lovgivning.

Snart er det nytår. Nationalmelodien af Adam Oehlenschläger

Det land endnu er skønt,

thi blå sig søen bælter,

og løvet står så grønt

og løvet står så grønt.

Og ædle kvinder, skønne mø'r

og mænd og raske svende

bebo de danskes øer,

bebo de danskes øer.

Danmark er et ørige og det forpligter. Venstres Marcus Knuth har i tidligere læserbrev beskrevet dette så fint, så mon ikke, at Lolland kunne banke på hos Marcus og holde ham fast på denne udtalelse.

Jeg konstaterer, at flertallet i byrådet giver udtryk for, at de ikke behøver at rette sig efter disse anbefalingerne fra hverken styrelse eller nævn, de vil vente på en afgørelse / en dom.

Sygeplejerske Christian Brydegaard, Fejø udtaler: ”Jeg vil tillade mig at drage denne sammenligning: Hvis man kører 90 km/t i byzone, og hævder man har ret hertil, indtil man får en bøde, selvom der på samtlige færdselsskilte står 50 km/t”.

Jeg konstaterer, at Fejø og øerne gerne vil bidrage til opgaveløsningen, således, at øboere kan få hjælp når de har brug for det til gensidig gavn for øboere og kommune.

Slår man op i den danske ordbog under Goliat, står der: "meget høj og kraftig mand; stor, tilsyneladende uovervindelig person ofte om en modstander som den lille eller underlegne med kløgt kan besejre"

Min personlige og uforbeholdne mening om denne sag.

Linda Sommer,Lokallisten Lolland

Bysjøvlen 4, Rødby
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: FREDDI HANSEN

"Fragtskib med beruset kaptajn----" 22. februar 2019 kl. 23.42

AF: FREDDI HANSEN

"Fragtskib med beruset kaptajn----" 22. februar 2019 kl. 23.30

AF: KARIN MOLTER KRØYER

Projekt "Øen" 22. februar 2019 kl. 19.43

AF: HELENE WIINGAARD

Sikke et spild... 21. februar 2019 kl. 13.50

AF: MARTIN WOUTERS

ældre maden 19. februar 2019 kl. 08.16