cookie-og-privatlivspolitik

Erhverv

Falster-firma skal overvåge vodka-vinterhvede

Firma Gundslev har indgået samarbejdsaftale med spiritus-giganten Absolut Company A/B om overvågning af råstofferne til vodka-produktionen.
01. februar 2018 kl. 19:53 Af Hans Gandrup

Annonce

Datalogisk A/S, it-firma med base på Nordfalster, har netop indgået en samarbejdsaftale med den svenske spiritusgigant Absolut Company.

Falster-firmaet skal populært sagt overvåge produktionen af råvarerne til Absoluts vodkaproduktion, som er underlagt en række krav til kvalitet og ikke mindst miljø- og klimapåvirkning.

Datalogisk A/S bliver blandt andet ansvarlig for at levere opdateret materiale om produktionen af vinterhvede til koncernens database. Derudover er der samarbejde om programmer til online-registrering af anvendte sprøjtemidler og gødning. Her bruger landmændene de kendte Næsgaard Mark og Næsgaard Mobile fra Datalogisk.

- Vi er allerede godt etableret som en velkendt og velrenommeret virksomhed på det svenske marked. Samarbejdet med Absolut styrker naturligvis tilliden til vores produkter, konstaterer direktør Birger Hartmann, Datalogisk.

Absolut Company bruger mange kræfter på sin grønne profil. Man bruger udelukkende lokale producenter og gennem dokumentation af indsatsen i marken følger man op på miljø- og klimamålene.

- Miljøhensyn er afgørende for, at vi kan fortsætte med vækst og succes, siger Johan Blixt, der er produktionsansvarlig i den store koncern.

Absolut Vodka er verdens femtestørste internationale alkoholmærke og produceres i Åhus i Skåne.
The Absolut Company er et datterselskab i Pernod-Ricard Gruppen.

Klik her for at læse Folketidende på PC

Klik her for at læse via en mobil enhedKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: FREDDI HANSEN

"Fragtskib med beruset kaptajn----" 22. februar 2019 kl. 23.42

AF: FREDDI HANSEN

"Fragtskib med beruset kaptajn----" 22. februar 2019 kl. 23.30

AF: KARIN MOLTER KRØYER

Projekt "Øen" 22. februar 2019 kl. 19.43

AF: HELENE WIINGAARD

Sikke et spild... 21. februar 2019 kl. 13.50

AF: MARTIN WOUTERS

ældre maden 19. februar 2019 kl. 08.16

AF: JOHN WENNERWALD

Månedsløn; 4,4 mio. kr. 17. februar 2019 kl. 21.32

Annonce