cookie-og-privatlivspolitik
Peter Bertelsen i sin nyåbnede skydebiograf. På lærredet i baggrunden vises simulerede jagtsituationer, hvor der med laser skydes til for eksempel vildsvin og ryper, og skud markeres på lærredet.
Foto: Henning Kørvel

Landbrugsnyt

Skydebiograf klæder jægere på til jagt

Finskytte i Forsvaret, der tilbyder sine kompetencer til jægere på kurser, åbner skydebiograf, hvor de kan træne i skydning.
05. februar 2018 kl. 10:10 Af Henning Kørvel

Annonce

Med firmaet Long Range Solutions som initiativtager slog en skydebiograf 1. januar i år dørene op på Englandsvej 12 i Nykøbing Falster.

Firmaet blev stiftet af Peter Bertelsen i 2015 og tager afsæt i hans kompetencer som finskytte i Forsvaret fra 2011-2017. Han har haft et års orlov for at løbe firmaet i gang. Han arrangerer blandt andet skydekurser og events i Danmark, Sverige og Norge.

- Som finskytte har jeg fået noget, som jeg kan give videre til jagtsegmentet, siger Peter Bertelsen om sin erfaring med sigtekikkerter med ballistiktårne og mange skud under forskellige forhold.

Skydebiografen, eller skydesimulatoren, baseres på det svenske koncept Simway. I de simulerede jagtsituationer kan jægere træne i skydning med både riffel og haglbøsse.

Man kan træne med enten et laservåben, der hører til Simway, eller sin egen riffel og haglbøsse, som der sættes en laserpatron i og en sensor på, som registrerer skyttens bevægelser og danner grundlag for, at instruktøren kan korrigere eventuelle fejl.

- Systemet er mobilt, og dermed kan vi besøge jagtforeninger, hvor jagtelever kan øve sig i skydning med haglbøsse, før de skal op til jagtprøven, siger Peter Bertelsen.

Sigtepunktet kan tilføjes til målene på lærredet, så det er velegnet til ungjægere.

Peter Bertelsens firma er ved at fusionere med et beslægtet firma for at få flere kræfter til den daglige drift af skydebiografen, der holder åbent efter behov. Prisen er 650 kroner i timen, og skydebiografen udlejes også til polterabend, andre events og firmaer.

- Skydebiografen skal ses som et sted, hvor man bliver analyseret som skytte, og blandt jægere accepteres det mere og mere, at teknologien tages til hjælp. I en simulator er skuddene så tæt på rigtige skud, som man kan komme, og ungjægere kan her blive klædt på til praktisk jagt, siger Peter Bertelsen.

Du kan læse mere på longrangesolutions.dkKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Landbrugsnyt":
Annonce