cookie-og-privatlivspolitik
Folketidende har mødt Bodil Jørgensen før premieren på denne sæson af Badehotellet.
Foto: Mike Kollöffel TV2

Underholdning

“Badehotellet” er et panik-rum

Bodil Jørgensen fortæller om sin rolle i den populære TV serie og giver sit bud til Folketidende på, hvorfor serien er så populær.
10. februar 2018 kl. 09:09 Af Hans Jørgen Møller

Annonce

Da Folketidende møder Bodil Jørgensen sidder hun i hjørnet af kulissen til spisestuen i TV 2s hysterisk populære tv-serie ”Badehotellet”. Og lige der ligner hun ikke en af Danmarks mest feterede skuespillerinder. Modtager af et hav af priser for sine ofte surreale roller i film, kvinden med den rablende sønderjyske dialekt i ”Rytteriet” eller moderen der taler om pinlige og tabubelagte emner i telefonen med sin datter i samme serie.

Faktisk ligner hun mest af alt en altomfavnende og imødekommende husmor, der lige har taget en plade nybagte boller ud af ovnen. Et godt menneske, der omsider har fundet fred med sig selv.
Og det er jo lige netop det, som Bodil Jørgensen inkarnerer i ”Badehotellet”.

Den tidligere indehaver Molly Andersen, der værnede om sine piger i badehotellets køkken og stuer, og som nu har overladt hotellets drift til Fie og fundet fred i samlivet med Fies far Peter Andreas.

Bodil Jørgensen har spillet Molly Andersen siden allerførste afsnit af ”Badehotellet”, så hun må vel være den rette at spørge om, hvad der får 1,5 millioner seere til tv-skærmen hver mandag når der er ”Badehotellet” på programmet?

- Jeg tror, det er muligheden for os alle sammen at spejle os i det der sker. Altså, det er ikke så farligt. Vi kender alle karaktererne, og vi slapper af sammen med dem, siger Bodil Jørgensen med sit umiskendelige varme smil.

- Og det er dejligt at kunne slappe af med noget trygt og velkendt i den urolige og kaotiske hverdag som de fleste af os lever i. ”Badehotellet” er en slags panik-rum, man kan gå ind i og være rolig.

- Der er noget ved fortiden, som beroliger os. For vi ved jo, hvordan det går i den store verden. Så kan vi koncentrere os om, hvordan de københavnske gæster på badehotellet har det med hinanden og med personalet. Det er en længsel efter en svunden og ubekymret tid, som vi får afløb for, når vi ser ”Badehotellet”, siger hun.

Det er nu femte sæson af ”Badehotellet”, som starter på mandag.

Læs hele interviewet med Bodil Jørgensen i lørdagens Folketidende, hvor skuespilleren kommer nærmere ind på sin rolle i den populære TV serie.

Klik her for at læse Folketidende på PC

Klik her for at læse via en mobil enhedKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: CONNI NIS-HANSEN

Snigmord på offentlig… 16. december 2018 kl. 12.07

AF: ANDREAS ELLEBY

Lolland bank ingen selv indsigt 14. december 2018 kl. 06.06

AF: JOHN WENNERWALD

Økonomisk uansvarligt 09. december 2018 kl. 20.43

AF: PER BERNER

Præstegården i Rødby 09. december 2018 kl. 16.45

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Afviste kriminelle… 08. december 2018 kl. 18.32

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen mangler læger 02. december 2018 kl. 22.45

Annonce