cookie-og-privatlivspolitik
Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen deltager i et eksportfremstød i Rusland, hvor han blandt andet besøger en stor landbrugsmesse.
Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen deltager i et eksportfremstød i Rusland, hvor han blandt andet besøger en stor landbrugsmesse.
Foto: Jens Dresling/Scanpix

Landbrugsnyt

Miljø- og fødevareminister kæmper for dansk eksport i Rusland

En dansk erhvervsdelegation med miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i spidsen deltager 6.-7. februar i et eksportfremstød i Rusland. Delegationen besøger Ruslands største landbrugsmesse Agrofarm.
07. februar 2018 kl. 09:20

Annonce

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen er tirsdag og onsdag i Moskva for at arbejde for danske erhvervsinteresser i Rusland.

Sammen med en dansk erhvervsdelegation vil ministeren deltage på Ruslands største årlige landbrugsmesse Agrofarm. De danske virksomheder, der er med i erhvervsdelegationen, er førende inden for staldudstyr, genetik, avlsdyr og andre vigtige dele af landbrugsproduktion.

Flere af virksomhederne har i en årrække været repræsenteret på Agrofarm.

- Rusland er et vigtigt marked for den danske fødevareklynge. Det har været nogle rigtig svære år på grund af de sanktioner, der har været mellem EU og Rusland. Derfor er det vigtigt, at vi fra regeringens side støtter op omkring vores virksomheder, når muligheden byder sig, siger Esben Lunde Larsen.

Sanktionerne mellem Rusland og EU har markant påvirket den danske samhandel med Rusland. I 2013 havde Danmark en rekordhøj samhandel med Rusland på 17,8 mia. kroner, hvoraf eksporten var på 10,8 mia. kroner.

I dag er eksporten halveret til omkring fem mia. kroner – og her er det især den danske svinekødseksport til Rusland, der har lidt under sanktionerne. Et af lyspunkterne inden for samhandlen er dog inden for landbrugsmaskiner.

Russerne har fået øjnene op for at bruge dansk udstyr og teknologi. Da russerne på grund af sanktionerne gerne vil udbygge deres egen landbrugsproduktion, har de brug for højteknologisk udstyr inden for landbrugssektoren, som Danmark kan bidrage med. Derfor er det især de danske virksomheder, der leverer denne slags løsninger, som klarer sig godt i Rusland.

Den danske erhvervsdelegation består af Landbrug & Fødevarer samt de danske virksomheder, herunder Skov A/S, Skiold A/S, Ikadan, Danbred, Munters, Danish Farm Design, Agrometer, Russia Baltic Pork Invest, Novozymes, Daninvest og FOG Agroteknik.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Landbrugsnyt":
Annonce