cookie-og-privatlivspolitik
Forfatterne Hanna Lundblad og Stig Thorsboe fortæller om den nye sæson af "Badehotellet".
Forfatterne Hanna Lundblad og Stig Thorsboe fortæller om den nye sæson af "Badehotellet".
Foto: Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Gossip

Badehotellet-forfattere: Sådan bliver den nye sæson

Stig Thorsboe ved endnu ikke, om successerien får en sjette sæson. Det rumsterer stadig hos forfatterne bag.
09. februar 2018 kl. 09:00 Af Af Grith Larsen/ritzau/

Annonce

Snart slår "Badehotellet" dørene op for seriens femte sæson, og ind tjekker det polerede vekselererpar Alma og August Molin med hemmeligheder i bagagen.

Egentlig skulle parret blot blive en enkelt nat, men ender i de idylliske omgivelser længere end planlagt.

- Når de så rejser, er meget forandret for mange af karaktererne. Parret er en slags katalysator for ting, der har rumsteret, som vores gæster og ansatte ikke rigtig har vidst, har ligget.

- Der er en del ting, der bliver lukket i løbet af sæsonen, og nogle spørgsmål, der sidder tilbage, fortæller Stig Thorsboe, der har skabt serien med Hanna Lundblad, som han danner par med professionelt og privat.

Det første afsnit af "Badehotellet" blev sendt i december 2013, og forfatterparret kan senere på året fejre successeriens femårsjubilæum.

Selv om serien var planlagt til fem sæsoner, har Stig Thorsboe og Hanna Lundblad ladet plottet udvikle sig undervejs.

- Der er masser af gange, vi har været rygende uenige, men så bliver vi ved med at tale, til vi er enige. Jeg gad heller ikke skrive det, hvis jeg havde regnet det hele ud - det skal også have en friskhed for os, siger Stig Thorsboe med et smil.

- Vi var ret hurtige til at skabe karaktererne, som udvikler sig inden for de rammer, de er i. De kom ret hurtigt til os og var inspireret af den franske film "Spillets regler" fra 1939, hvor spillet også var stort og tematisk og kan minde lidt om vores.

Selv om "Badehotellet" ikke har fået de største anmelderroser, har serien en solid fanskare. Rekorden er 1,6 millioner seere.

- Konkurrencen er enorm stor fra udenlandske serier, som har budgetter, vi overhovedet ikke har i Danmark, så at vi kan få over en million seere, er ret fantastisk, siger Stig Thorsboe og fortsætter:

- Hvis jeg er underholdt, tror jeg på, at andre også er det. Jeg bruger med vilje ordet underholdt, for det er en vigtig ingrediens. Det skal handle om noget, men være underholdende fortalt. Der er ingen opskrift - det er at følge sit hjerte og sin egen fornemmelse.

Seriens femte sæson centrerer sig om sommeren 1932, og noget af slutningen bliver fri for fortolkning, afslører hovedforfatteren.

- Sådan er det jo med livets spørgsmål - man ved ikke altid, om man får svarene, siger Stig Thorsboe og uddyber:

- Det er et spørgsmål, som også rumsterer hos Hanna og jeg. Men om vi kommer til at besvare dem i en fortsættelse af serien, er endnu uvist. Vi har også lyst til at fortælle andre historier, så det går vi lige og overvejer.

Femte sæson af "Badehotellet" har premiere mandag 12. februar klokken 20.00 på TV2.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HELENE WIINGAARD

Sikke et spild... 21. februar 2019 kl. 13.50

AF: MARTIN WOUTERS

ældre maden 19. februar 2019 kl. 08.16

AF: JOHN WENNERWALD

Månedsløn; 4,4 mio. kr. 17. februar 2019 kl. 21.32

AF: MARTIN WOUTERS

endnu engang efterspørgsel… 14. februar 2019 kl. 14.38

AF: MARTIN WOUTERS

kommune har arbejdet 1 år… 13. februar 2019 kl. 15.26

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget svigter den… 10. februar 2019 kl. 21.35

Annonce