cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix, arkivfoto

Vejr

DMI: Sol og sommer så langt øjet rækker

Der er højst udsigt til nogle enkelte byger, lyder det i DMIs nye prognose, som gælder frem til uge 32.
18. juli 2018 kl. 15:25 Af Jakob Poulsen

Annonce

Hvis du elsker sol og sommer, så er de følgende linjer godt nyt.
DMI har onsdag udsendt en ny prognose for vejret i Danmark den næste måneds tid samt første del af efterårssæsonen - og den byder altså på masser af sol og varme, indimellem dog afbrudt af enkelte regn- og tordenbyger.

Helt frem til og med uge 32 (12. august) fortsætter omtrent den samme vejrsituation, som vi har haft i de sidste mange uger. Det vil sige med et generelt dagstemperatur-niveau på omkring 22-28 grader, enkelte dage måske over 30 grader og tørt vejr.

Der kan dog som nævnt også komme enkelte byger ind imellem, og det kan så få temperaturen til at dykke ned omkring de 20 grader, skriver DMI.

Juli måned ser ud til at blive meget tør, og hvis det fortsætter ind i august, kan sommeren 2018 gå hen og blive den tørreste, der nogensinde er målt i Danmark.

Først fra omkring midten af august er der små tegn på, at vejret kan blive mere ustadigt og knapt så varmt - og med risiko for torden og måske også skybrud.

Oktober ser i øjeblikket også ud til at blive varmere end normalt, formentlig omkring én grad lunere end det normale for årstiden, men det er så langt ude i fremtiden, at meteorologerne derudover ikke tør komme med nogen mere konkrete bud på, hvordan vejret bliver til den tid.

Det skal understreges, at de omtalte DMI-prognoser er landsprognoser. Der er altså ikke tale om lokale prognoser for Lolland-Falster.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her