cookie-og-privatlivspolitik
Solgt, er en tilføjelse til salgsskiltet, der ofte kommer til i løbet af et par måneder ved et parcelhus i Nørre Alslev.
Solgt, er en tilføjelse til salgsskiltet, der ofte kommer til i løbet af et par måneder ved et parcelhus i Nørre Alslev.
Foto: Henning Kørvel

Nordfalsters avis

Hushandel på Nordfalster dykker

Danbolig oplever et dyk i salget af ejendomme på Nordfalster i første kvartal af 2018, men dykket ses ikke andre steder på Falster.
07. august 2018 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

Selv om ejendomshandelen på Nordfalster ser fornuftig ud fra danboligs synsvinkel, så lægger ejendomsmægler Dennis Frederiksen heller ikke skjul på, at salget af ejendomme på Nordfalster gik stærkere i 2017 end i den del af 2018, der er gået indtil videre.

- I det første kvartal af 2018 har vi oplevet en tilbagegang i det samlede ejendomssalg på Nordfalster i forhold til salget i 2017, men vi har ikke oplevet et fald i salget af ejendomme i andre områder på Falster, siger Dennis Frederiksen.

- Vi har talt meget om årsagen til faldet, og vi ser kun den mulighed, at potentielle købere fra Københavnsområdet har haft fokus på finansieringen, efter at den er blevet ændret for flexboliger, idet mange huse på Nordfalster sælges som flexboliger.

Danbolig, der har kontorer i blandt andet Nørre Alslev og Nykøbing, har i øjeblikket 50-60 boliger til salg på Nordfalster svarende til omkring en tredjedel af det samlede antal ejendomme i området til salg.

Den gennemsnitlige handelspris for en villa på Nordfalster er 750.000 kroner, og i gennemsnit har alle typer ejendomme på Nordfalster en liggetid på seks måneder, men et parcelhus i Nørre Alslev sælges typisk på cirka to måneder.

- Hvis vi kan få et parcelhus i Nørre Alslev til salg, så sælges det ret hurtigt til en lokal beboer, fordi lokale beboere også gerne vil flytte rundt, siger ejendomsmægleren, der dog heller ikke tror på, at det dyk, som danbolig oplever i ejendomshandelen på Nordfalster i øjeblikket, bliver længerevarende.

Han mener, at opførelsen af den nye Storstrømsbro, der er lige henne om hjørnet, både vil få betydning for det lokale handelsliv, og at den vil give en positiv opblomstring af ejendomshandelen på Nordfalster.

- Jeg tror på byggeperioden, men spørgsmålet er så, hvordan billedet vil komme til at se ud, når den nye bro står færdig, siger Dennis Frederiksen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Nordfalsters Avis":
Annonce