cookie-og-privatlivspolitik
Slikparadiset er blevet politianmeldt for salg af lattergas som rusmiddel til unge.

2

Billeder

Slikparadiset er blevet politianmeldt for salg af lattergas som rusmiddel til unge.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Slikparadis politianmeldt

Sælger lattergas til unges hurtige rus og giver hjælp til at tage hul på patronen.
07. august 2018 kl. 14:00 Af Klaus Præst Jaqué

Annonce

Carina Nielsen fra Kraghave havde i torsdags en ærgerlig oplevelse i Slikparadiset på Torvet i Nykøbing.

Ved kassen stod nemlig frit fremme en pakke med 10 lattergaspatroner til 130 kroner. Adspurgt om, hvorfor slikbutikken sælger sådan nogen, svarede ekspedienten, at mange unge køber dem til en hurtig rus.

- Han trak bare på skuldrene og virkede ligeglad. Det gjorde mig rasende, at han uden nogen samvittighed sælger sådan noget til unge, fortæller en undrende Carina Nielsen.

Efter hendes bedste overbevisning er salget ulovligt - og hun anmeldte det derfor til politiet. Herefter skrev Carina Nielsen et opslag på Facebook, hvor hun informerede om sagen. Et opslag, som i skrivende stund er blevet delt næsten 1.000 gange.

- Det er rigtigt fedt, at så mange reagerer positivt og deler. Der er så mange, som har skrevet med opbakning, fortæller hun.

Blandt de 188 kommentarer, som er kommet til opslaget, er langt de fleste støttende, og mange opfordrer til boykot af butikken.

- Boykot med at handle i butikken. Fredagsslik eller ej. Der findes vel andre steder, hvor I bor, der sælger slik, skriver Ingrid Buch, mens Ilse Bech opfordrer politiet til at tage en snak med ejeren:

- Hold da kæft, den butiksejer skulle have en snak med politiet, skriver hun.

Men der er også dem, som mener, at Carina Nielsen overreagerer eller simpelthen støtter salget af lattergas.

- Jeg synes nu, det er meget fedt, skriver Fernando Oncioiu blandt andet, mens Noor Ibnatu skriver:

- Jeg skriver ikke det her, fordi jeg synes, at det er okay. For det er det på ingen måde. Jeg synes, det er tragisk! Men stort set alle kiosker sælger dem. De fleste har dem bare under disken.


Snak med børn

Enkelte går endda så langt som til at angribe Carina Nielsen.

- Du er så tom Carina, skriver Muhamed Dakhlallah, inden han fortsætter med en række billeder, som understreger hans pointe:

- Betydning er, at hun ikke har nogen hjerne, som han skriver.

Carina Nielsen har selv børn, hvoraf den ene oplever lattergassens brug i nattelivet. Han har dog ikke selv brugt det, og Carina Nielsen mener, at en sund snak med børnene kan sikre helbredet.

- Snak med dine børn om risikoen ved at prøve sådan nogle ting. Jeg har selv opfordret mine børn til ikke at prøve stoffer, så de ved, hvor jeg står, fortæller hun.

Det samme råd lyder fra lokalpolitiet i Nykøbing.

- Tag en snak med dine børn om, hvad der er farligt, når man går i byen, siger Allan Holm, vicepolitiinspektør og leder i afdellingen for forebyggelse af kriminalitet.

Samme holdning kommer også frem i Facebook-tråden.

- Ja, burde ikke sælges. Men de unge har selv et valg, så må forældrene komme ind i kampen, skriver Martin Hansen, og han bakkes op i sporet:

- Du har fuldstændig ret. De skal selvfølgelig slet ikke sælges, men om vi vil det eller ej, så findes der ulovlige stoffer alle steder, så det er i høj grad også et valg, de unge mennesker selv tager, så de vil altid have valget, men det er her, at vi som forældre er forpligtiget til at lære dem at tage det rigtige valg. Dette ansvar kan vi ikke bare lægge over på alle andre eller lovgive os ud af, skriver Michael Nielsen.

Lovgivningen på området siger, at man gerne må sælge lattergas, hvis det er til brug i for eksempel flødeskumssprøjter. Man må altså ikke sælge det med rus som formål - hvis man som sælger er opmærksom på det.

Folketidende har forsøgt at indhente en kommentar fra Paradis Slik, men ejeren er ved redaktionens deadline ikke vendt tilbage på henvendelserne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi opretter eget vikarbureau 21. april 2019 kl. 22.43

AF: FÆLLESRÅDET FOR SAKSKØBING OG OMEGN

Stop udvidelsen af… 18. april 2019 kl. 09.25

AF: TOM AHLQVIST

Guldborgsund kommuneplan 2019-2031 17. april 2019 kl. 10.06

AF: MARTIN WOUTERS

Hvorfor forvaltes landets… 15. april 2019 kl. 20.15

AF: JOHN WENNERWALD

Mette F. står fast 14. april 2019 kl. 19.43

AF: BO BRIKS RICHARDT

Kasper Rougs troværdighed 10. april 2019 kl. 17.28

Annonce