cookie-og-privatlivspolitik
Fejøs image er uløseligt knyttet til frugtproduktion, og det flotte arrangement her er fra Æblets Dag i Dybvig Havn i 2016.
Fejøs image er uløseligt knyttet til frugtproduktion, og det flotte arrangement her er fra Æblets Dag i Dybvig Havn i 2016.
Foto: Flemming Keith Karlsen

112

Fejø blev Årets Landsby

Det kunne næsten ikke have været mere velfortjent, at Fejø blandt tre finalister blev kåret som Årets Landsby.
14. august 2018 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

- Det er vi glade for. Det er et dejligt skulderklap at få. Vi havde satset meget på at vinde, da vi i beboerforeningen skrev en ansøgning til Landdistrikternes Fællesråd, siger Ann-Mai Hansen, næstformand i Fejø Beboerforening i anledning af, at Fejø løb af med sejren foran to modkandidater til Årets Landsby.

I ansøgerpuljen vælger udvælghelseskomiteen så tre kandidater, og lørdag 4. august var komiteen på besøg på Fejø for ved selvsyn at se øen og få en fornemmelse af, hvadder rører sig med hensyn til bosætning, erhvervsmæssigt, turismemæssigt og kulturelt. Fejøs modkandidater var Ryslinge på Fyn og Gludsted i Ikast-Brande Kommune.

Hun mener, at det vil få stor PR-mæssig værdi, at Fejø er blevet kåret som Årets Landsby, fordi det giver stor opmærksomhed omkring øen. Hun og beboerforeningen håber derfor også, at opmærksomheden resulterer i bosætning og nye erhvervsprojekter. Nye tiltag, som vi skriver om inde i avisen, er allerede på vej i Vesterled Frugtplantage, hvor en udvidelse af den økologiske æbleproduktion er i støbeskeen.

Fejlø havde ved årsskiftet 465 indbyggere, men tallet er steget i den første halvdel af 2018, og beboerforeningen venter derfor en større tilgand i beboertallet i 2018 end i 2017.

Skrues tiden tilbage til 2014, var situationen anderledes, fordi Lolland Kommune besluttede at lukke øens skole. Men for beboerne lykkedes det at vende udviklingen, idet øen nu har en ny lille skole og flere arbejdspladser i frugtproduktionen. Sidst, men ikke mindst vejer det tungt for Fejøs beståen som livskraftigt øsamfund, at den negative trend i befolkningstallet er blevet vendt til fremgang.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07

AF: JOHN WENNERWALD

Fattigdomsgrænsen genindføres 07. juli 2019 kl. 22.38

AF: BJARKE ROSENKILDE

Sandheden er ilde hørt 07. juli 2019 kl. 16.31

AF: JOHN WENNERWALD

Brystkræftsafdeling flyttes 30. juni 2019 kl. 22.05

Annonce