cookie-og-privatlivspolitik
Færgen på vej fra Kragenæs til Fejø. Livsnerven for øens erhvervsliv og faste beboere.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Extra Posten

Færgefart indfører erhvervskort

1. oktober indfører Lolland Færgefart erhvervskort til biler med papegøje- og gule plader uden CVR-nummer.
28. august 2018 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

Private mennesker med en bil på papegøjepladser eller gule plader, som hidtil har kunnet få bilen med på færgerne til og fra Fejø, Femø og Askø i Smålandsfarvandet uden at erhvervskort og erhvervsmæssigt ærinde, vil ikke længere kunne få ovarten til en reduceret takst.

Med virkning fra 1. oktober indfører Lolland Færgefart erhvervskort til biler med papegøjeplader og gule plader uden CVR-nummer. For at kunne få bilen med færgerne til reduceret takst, kræves nu et erhvervskort. Uden et sådant vil taksten være som for personbiler.

Der kan søges om erhvervskort på www.lollandfaergefart.dk/erhvervskort. Det kræver virksomheds-Nemid, og ansøgere skal regne med en reaktionstid på to uger.

Samtidig justeres taksterne for trailere, så de bliver de samme som for personbiler.

- Vi anslår, at vi i 2017 har brugt 500.000 kroner for meget til reduktion af prisen for overfart, og med den nye ordning ønsker vi beløbet nedbragt, siger overfartsleder Max Møller Christensen.

Som et eksempel på, at der kan være noget galt, nævner han, at der indtil skrivende stund i 2018 er blevet overført 1.200 varebiler til Askø. Da der her er 42 fastboende og 200 sommerhuse, så mener han, at det høje antal varevogne er udtryk for, at private ejere af gulpladebiler uretmæssigt har fået del i en støtte, som de ikke skulle have haft.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce