cookie-og-privatlivspolitik
Randi Vinfeldt fra Ugerløse, som producerer økologiske svin, er nomineret til at være "Årets økolog" 2018.

2

Billeder

Randi Vinfeldt fra Ugerløse, som producerer økologiske svin, er nomineret til at være "Årets økolog" 2018.

Landbrugsnyt

Lokale landmænd dyster om at blive Årets Økolog

Otte økologiske landmænd dyster i år om at blive Årets Økolog. Blandt de nominerede er Benjamin Christensen fra Stege og Randi Vinfeldt fra Ugerløse.
20. august 2018 kl. 12:08 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

Benjamin Christensen og Randi Vinfeldt er en blandt de otte danske økologiske landmænd, der er blevet nomineret til titlen Årets Økolog 2018. Prisen bliver uddelt af Netto i samarbejde med Økologisk Landsforening.

Ud over titlen vinder den heldige økolog en præmie på 100.000 kroner, som er øremærket til at udvikle økologens landbrug.

- Netto er Danmarks største økologiske supermarked, og vi har en lang og målrettet ambition om at bringe økologien ud til så mange som muligt. Derfor er det også naturligt for os at fortælle danskerne historien om de landmænd, der har valgt at gå den økologiske vej og som er hovedårsagen til, at Netto hver dag har mere end 380 økologiske varer på hylderne, udtaler landedirektør hos Netto, Brian Seemann Broe.


De otte kandidater er udvalgt, så de repræsenterer forskellige områder af Danmark, forskellige økologiske produkter og har en spredning på alder og køn. Fælles for dem alle er deres passion for økologi og et brændende engagement i deres landbrug.

Benjamin Christensen er blevet nomineret fordi, han er en økologisk ildsjæl, der i 2010 udvidede sin produktion med ismejeriet Møn Is. Gården, Pollerup Hovgaard, er siden blevet en attraktion både for lokale og turister.

- Jeg har altid søgt efter en niche til mit landbrug - et ekstra ben at stå på - og så kom ideen med at starte et mejeri, hvor vi producerer is af økologisk mælk. Det passer perfekt sammen med resten af produktionen her på gården, for vi producerer jo netop økologisk mælk, forklarer Benjamin Christensen.

Det samme gælder Randi Vinfeldt, som er økologisk svineproducent.

- Jeg har økologiske grise, fordi jeg elsker at arbejde med dem. Som økologer tilpasser vi de forhold, vi producerer under til dyrene - ikke omvendt. Det er en fornøjelse hver dag, siger Randi Vinfeldt.

Hun driver sin virksomhed "Vinfeldt Øko" ved Ugerløse på Sjælland, hvor hun bor sammen med sin datter. På gården bor der også 85 søer, som producerer omkring 1900 smågrise til videresalg om året.

Randis gård holder altid dørene åbne, når Økologisk Landsforening holder "Sofari".


Danskernes valg

- Alle danske økologer fortjener i princippet at få en pris. For de arbejder hver dag for at producere gode, sunde fødevarer til danskerne, som er produceret på en måde, der skåner vores natur og grundvand for sprøjtegifte, og som sikrer dyrene et godt liv, hvor de kommer ud under åben himmel. Vi er glade for, at Netto vil være med til at give danskerne bedre indsigt i, hvordan de økologiske landmænd arbejder, og hvilken forskel de gør, siger Helle Borup Friberg, adm. direktør Økologisk Landsforening.

Det er danskerne, der bestemmer, hvem der vinder den eftertragtede titel og præmie. Kampagnen løber indtil den 19. september, og det hele foregår på www.årets-økolog.dk, hvor man også kan læse mere om de enkelte landmænd og se videoer fra marken.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Landbrugsnyt":
Annonce