cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Transport af store mængder væske? Lad centrifugalpumpen gøre arbejdet!

Centrifugalpumpen er udbredt i mange erhverv, og det er da heller ikke uden grund, at pumpen, der har eksisteret siden slutningen af 1600-tallet, er den mest benyttede pumpe på verdensplan.
17. august 2018 kl. 12:04 Af Annonce

Annonce

Den er nemlig effektiv, og hvis du før har oplevet driftsstop i din virksomhed, så har du måske allerede hørt om centrifugalpumpen, og hvordan den kan være med til at optimere arbejdsprocesser hos mange virksomheder på landsplan. Vi kigger nærmere på centrifugalpumper, (sponseret link) og hvorfor netop denne pumpetype er den ideelle i langt de fleste tilfælde.

Undgå blokerede pumper
Spildevands- og rensningsanlæg står især overfor daglige problemer med blokerede pumper, hvilket skyldes at væskerne, der pumpes, indeholder sand, grus og andet fiberholdigt materiale. En problemstilling, der giver panderynker hos ledelsen i mange forskellige virksomheder, der benytter sig af forskellige typer af pumper. Det skyldes blandt andet manglende viden på området, for i størstedelen af alle tilfælde ville en centrifugalpumpe kunne have løst problemet.
Det er altid et spørgsmål om, hvilken type pumpe der er ideel til det pågældende arbejde. Eksempelvis er en robust centrifugalpumpe særdeles ideel til store partikler, der normalvis vil beskadige en hvilken som helst anden pumpe.

Sådan virker centrifugalpumpen
Helt konkret benytter centrifugalpumpen et rotodynamisk princip, der roterer rundt med en høj frekvens for at skabe et radialt eller aksialt flow. Det rotodynamiske princip benytter som oftest et skovlhjul, men du kan også støde på centrifugalpumper, der ikke benytter dette, selvom det er det mest normale.
En af de vigtigste komponenter i centrifugalpumpen er løberen, der sørger for at energien bliver overført fra motoren til væsken. Løberen findes i forskellige konfigurationer, der enten er
afskærmede, åbne eller af skruetypen.

Derfor skal du helt konkret benytte centrifugalpumpen
Centrifugalpumpen er måske den mest effektive måde at transportere store mængder af væske på, og selvom den kører på et højt flow, er det begrænset, hvor meget energi den bruger sammenlignet med andre pumpetyper. En af de helt centrale fordele ved centrifugalpumpen er dens evne til at modstå slibende materialer som eksempelvis sand og grus. Centrifugalpumpen fungerer oftest problemfrit i lange perioder.
Hvis vi kigger på alle pumper sammen og ligeledes har centrifugalpumpen in mente, så er der ingen tvivl om, at sidstnævnte er en af de mest holdbare og driftssikre pumper på markedet overhovedet, og det er da heller ikke uden grund, at det på verdensplan altså er pumpen, der benyttes mest.

Er det alle typer væske, som jeg kan transportere?
Eftersom centrifugalpumpen findes i forskellige konfigurationer, som beskrevet i afsnittet før, er det altså muligt at transportere mange forskellige typer af væsker. De typiske væsker, der ønskes transporteres, og som centrifugalpumpen er i stand til at transportere, er som følger:

- Vandtynde
- Rene væsker - ligeledes til store faste stoffer som eksempelvis kartofler.

Er man i tvivl om, hvorvidt en centrifugalpumpe er den ideelle løsning til virksomheden, kan man med fordel tage en snak med en forhandler, der med lidt information fra din virksomhed lynhurtigt kan fastslå, om en centrifugalpumpe er løsningen for jeres virksomhed.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07

AF: JOHN WENNERWALD

Fattigdomsgrænsen genindføres 07. juli 2019 kl. 22.38

AF: BJARKE ROSENKILDE

Sandheden er ilde hørt 07. juli 2019 kl. 16.31

AF: JOHN WENNERWALD

Brystkræftsafdeling flyttes 30. juni 2019 kl. 22.05

Annonce