cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Sådan indretter du dit hjem med og uden farver

De fleste mennesker kender til, hvor svært det kan være at indrette hjemmet med farver og få det hele til at gå op i en højere enhed.
17. august 2018 kl. 13:55 Af Annonce

Annonce

Der skal være samspil mellem farver og interiør. Men det moderne hjem ændrer sig hele tiden, og i dag er det eksempelvis blevet populært med sort hvid billeder(sponseret link) til væggen. Afhængigt af hvordan dit hjem ser ud, kan der være mange ting, der skal ændres på, hvis du ønsker at skabe samspil mellem farve og inventar. Vi kommer her med praktiske tips, der simplificerer indretningsprocessen for dig.

Sort, hvid og grå går til alt
En god tommelfingerregel, når du indretter, er at sort, hvid og grå er ideelle farver til en hvilken som helst anden farve. De tre farver er neutrale i udstråling, og det betyder, at øvrige farver lynhurtigt bliver sat i fokus. Ønsker man derfor at kombinere hvid med eksempelvis blå, så får man sat den blå farve i fokus. Det moderne hjem er dog særligt kendetegnet ved, at det er stilrent og simpelt, hvorimod vi i gamle dage bestemt ikke var bange for at kombinere farver.

Loft- og vægmaling skal passe med farverne i indretningen
Hvis man indretter med farver, kan man med fordel starte med at male loft og vægge, da det er den mest irriterende og besværlige proces i indretningen med farver. Her skal alt inventaret nemlig flyttes ud, så det ikke kommer til skade. Ved denne proces er det vigtigt, at man har in mente, hvad der blev beskrevet i det forrige afsnit, altså at sort, hvid og grå er ideelle farver til at kombinere med en anden eller flere andre farver.
Hvis man er kreativ, kan man eksperimentere med forskellige mønstre og designs på især væggene. Hvis man ønsker en farverig indretning, kan man med fordel vælge en farvet vægmaling. Mulighederne er mange, og det er kun fantasien, der sætter begrænsninger.

Sådan skaber du en stemning
Farver kan skabe en unik stemning for os mennesker, og flere videnskabelige studier har vist, at farver betyder mere, end vi til hverdag går og tror. Ønsker du eksempelvis at skabe en afslappende stemning, hvilket er ideelt til soveværelset, kan du med fordel vælge at indrette med farver, der matcher hinanden, da dette skaber en afslappende stemning. Hvis du fysisk er i besiddelse af farvekortet, kan du med fordel benytte det til at sammensætte dine farver. Det kan ligeledes ganske let findes frem via Google, hvis du ikke er i besiddelse af det.
Omvendt skaber kontrastfarver, altså farver, der er modsat hinanden på farvekortet, for eksempel rød og grøn, et mere levende udseende. Disse farvekombinationer anvendes ofte i underholdningsrum, da de giver spænding og energi, hvilket stemmer godt overens med et rum, der benyttes til sjov og leg.
Du kan selv eksperimentere med farvekortet, der er sjovt at lege med. Indretning skal nemlig være en leg, og hvis du hygger med det hele, er der garanti for, at du vil nyde det og hurtigt realisere, at det faktisk kan være en leg at indrette.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sygehusene yder over evne 21. juli 2019 kl. 22.30

AF: MARTIN WOUTERS

stormøde mellerm… 21. juli 2019 kl. 08.57

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07

AF: JOHN WENNERWALD

Fattigdomsgrænsen genindføres 07. juli 2019 kl. 22.38

Annonce