Annonce
Landbrug

Dansk svineavl har fået ny aktør

25 erfarne virksomhedsejere inden for svineavl med tilsammen en årlig omsætning på mere end halvanden mia. kr., som forlod DanBred i protest, har nu stiftet Danish Genetics.

Udbryderne fra det gamle DanBred har stiftet det nye avlssamarbejde Danish Genetics.

Navnet er nyt, og ambitionerne er tårnhøje for dansk svineavls nye, internationale aktør, Danish Genetics. Bag navnet Danish Genetics gemmer sig et avlsprogram forankret i en bred kreds af danske avlere, opformeringer og omsættere, samt én af verdens mest dynamiske organisationer inden for det dyregenetiske felt, Roslin Technologies, University of Edinburgh.

Initiativet til Danish Genetics er taget af 25 erfarne virksomhedsejere, og selskabet blev formelt en realitet på den stiftende generalforsamling 15. august 2018.

Etableringen af Danish Genetics kommer som følge af Landbrug & Fødevarers ændring af DanAvl-systemet til DanBred, hvor blandt andet avlerne og opformeringsbesætningerne skulle overgå til licensproduktion uden indflydelse på den kommercielle forretningsdel.

- Vi kunne ikke se os selv og vores virksomheder i den nye struktur og under de ensidige vilkår, som blev dikteret gennem DanAvls omdannelse til DanBred. Vi kunne ikke acceptere, at mange af vores væsentligste aktiver og forretningsaktiviteter skulle overtages af DanBred og efterlade vores mangeårige virksomheder som licens-producerende leverandører til DanBred uden indflydelse på de væsentlige kommercielle aktiviteter. Derfor har vi med etableringen af Danish Genetics valgt at sikre den frie konkurrence på udvikling og salg af dansk svinegenetik, siger formanden for Danish Genetics, Mads Kring, Avlscenter Rønshauge.

Partnerne bag Danish Genetics har eksporterfaring med salg af avlsdyr og genetik til flere end 40 lande, og tilsammen har de en årlig omsætning på mere end halvanden milliard. Partnerne disponerer over 37.000 renracede avlssøer i ind- og udland, herunder en meget stor andel af de gamle DanAvlsøer.

- Med Danish Genetics har vi skabt en skabt en ny konstellation med afsæt i markedets behov. Vi er ikke politisk styret, men tænker kommercielt, og vi sikrer den frie konkurrence, som vil være til gavn for de danske svineproducenter, siger Mads Kring.

Roslin Technologies er den kommercielle del af det kendte institut for dyreforskning, Roslin Institute. Virksomheden har en stab på flere end 500 forskere og genetikere og ligger i Edinburgh og dermed i epicenteret af den største koncentration af dyreforskningsrelateret ekspertise og bioteknologi i hele Europa.

Gennem årtier har Roslin stået bag banebrydende research og innovativ forskning, der har ført til flere teknologiske gennembrud, blandt andet inden for genomisk selektion, stamcelleteknologi og udvikling af dyr. Roslin opnåede verdensomspændende anerkendelse og blev kendt i den brede offentlighed, da forskerne i 1996 klonede et pattedyr med celler fra et voksent dyr og skabte fåret Dolly.

- Med Roslin Technologies som den optimale partner sikrer vi vores avlsprogram "state of the art" forskning og teknologi, der vil danne grundlaget for den fortsatte genetiske udvikling af vores avlsdyr, siger Mads Kring.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Danish Genetics og Roslin Technologies er et perfekt match, konstaterer Glen Illing, administrerende direktør for Roslin Technologies.

- Med kombinationen af ét af verdens førende avlsselskaber og ét af verdens mest innovative institutioner inden for dyregenetik bygger vi bro mellem videnskab og erhverv. Med nytænkning og nye teknologier har vi unikke muligheder for skabe markante fremskridt inden for global svineavl. Vi kan øge svineproducenternes effektivitet og lønsomhed, så de står stærkere i forhold til at møde fremtidens krav, og ikke mindst kan vi udfordre branchens nuværende normer til glæde for alle svineproducenter, siger Glen Illing.

Tæt dialog med kunderne

Danish Genetics fastlægger avlsmål for hver af de tre danske racer af Landrace, Yorkshire og Duroc ud fra ambitioner om at sikre det potentielt største økonomiske udbytte.

- Vi tager afsæt i vores store genetiske population og de egenskaber, vi hidtil har avlet efter. Det drejer sig f.eks. om tilvækst, foderudnyttelse, levendefødte, kødprocent, holdbarhed og styrke. Men i det omfattende udviklingsarbejde, der er sat i gang i samarbejde med Roslin Technologies, gennemgår vi allerede vores egenskaber og avlsmål for i tæt dialog med vores kunder at afgøre, hvilke nye egenskaber der vil skabe økonomisk avlsfremgang med direkte gennemslagskraft for vores kunder, siger Mads Kring.

  • 25 erfarne virksomhedsejere inden for svineavl med tilsammen en årlig omsætning på mere end halvanden mia. kr., som forlod DanBred i protest, har nu stiftet Danish Genetics.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

112

14-årig dreng meldt savnet

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

112

Bil i brand på motorvejen

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem