cookie-og-privatlivspolitik
Bille Augusts filmatisering af Henrik Pontoppidans Lykke-Per har først premiere 30. august. Lys over Lolland har forpremiere og viser filmen i Maribo Domkirke torsdag 23. august.
Bille Augusts filmatisering af Henrik Pontoppidans Lykke-Per har først premiere 30. august. Lys over Lolland har forpremiere og viser filmen i Maribo Domkirke torsdag 23. august.
Foto: Rolf Konow

Lollands-Posten

Lykke-Per i Maribo Domkirke

Forpremiere på Bille Augusts storfilm om Lykke-Per.
23. august 2018 kl. 08:22 Af Lise Ravnkilde

Annonce

Bille August filmatisering af Henrik Pontoppidans Lykke-Per har først Danmarkspremiere 30. august.

Men på Lys over Lolland er det muligt at se filmen i Maribo Domkirke allerede torsdag 23. august klokken 19.30.

Lykke-Per er historien om Per fra det landlige Jylland, der er på jagt efter lykken.

Han har haft en streng opvækst i det stærkt religiøse hjem med en patriarkalsk præstefar.

Per sætter sejl mod København for at studere til ingeniør og realisere et stort visionært og moderne energiprojekt, baseret på vind- og bølgeenergi.

I hovedstaden kaster Per sig ud i storbylivet og indgår med livsappetit og glæde i det muntre og ubekymrede selskabsliv og får kontakt med den jævnaldrende Ivan fra den rige jødiske familie Salomon, som fascineres og begejstres af Pers ambitioner, og som vil hjælpe ham med at føre det ud i livet.

Hos familien Salomon får Pers projekt næring, og Per får øje på mulighederne ved deres venskab og forelsker sig i datteren Jakobe som i første ombæring ikke har meget tilovers for den unge visionære præstesøn. Men Jakobe giver til sidst efter for kærligheden.

Nu burde Pers lykke være gjort.

Men stadig trækkes Per med arrene fra barndommen og hans dogmatiske familie, der stadig ikke accepterer hans nye liv og hans jødiske forlovelse.

Trods al sit held og fremgang har Per svært ved at bryde båndene og slippe af med de sår, hans strenge, religiøse baggrund har givet ham, og han frygter, at han nu som voksen vil komme til at gentage faderens adfærd.

Billetter bestilles via www.lysoverlolland.dkKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce