cookie-og-privatlivspolitik
Vægtafgiften for traktorer og påhængsvogne bliver nu afskaffet.
Vægtafgiften for traktorer og påhængsvogne bliver nu afskaffet.
Foto: Arkiv

Landbrugsnyt

Vægtafgiften på traktorer fjernes

Ifølge skatteminister Karsten Lauritzen skal det være slut med bøvlede afgifter, og det betyder et farvel til vægtafgiften på traktorer.
29. august 2018 kl. 08:29 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

Regeringen har sammen med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre indgået en aftale om en afgiftssaneringspakke. Aftalen forenkler afgiftsstrukturen ved at fjerne eller lempe en række afgifter.

Som en del af pakken fjernes vægtafgiften på traktorer og påhængsvogne. Dermed kan ejerne af cirka 80.000 godkendte traktorer se frem til at slippe for at betale 61,85 kr. i vægtafgift. For påhængsvogne slipper ejerne for at skulle betale 41,25 kr. i afgift.

Vægtafgiften bliver opkrævet to gange årligt og er et godt eksempel på bøvl og besvær i afgiftssystemet, mener skatteminister Karsten Lauritzen.

- Det handler om at lette landmændene for en byrde, og her er der konkret tale om to regninger færre. Saneringspakken handler om at fjerne en lang række afgifter, der er til besvær i forskellige erhverv, siger han til Landbrugsavisen.

- Man bør ikke have en afgift på traktorer, ligesom man ikke har en afgift på tømrens hammer. Det ville blive en meromkostning på et primærerhverv, der har mange ansatte direkte og i værdikæden, siger ministeren videre.

Vægtafgiften på traktorer blev indført i 1967 og er ikke blevet reguleret. Derfor står den ikke længere mål med de administrative omkostninger, der følger med at indkræve afgiften.

Samlet koster fjernelsen af afgiften skattekassen 5 mio. kr.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Landbrugsnyt":
Annonce