cookie-og-privatlivspolitik
I weekenden 1.-2. september kan du tage til Økologisk Høstmarked, når 85 gårde landet over åbner stalddørene op.
I weekenden 1.-2. september kan du tage til Økologisk Høstmarked, når 85 gårde landet over åbner stalddørene op.

Landbrugsnyt

Økologisk høstmarked i weekenden

I weekenden kan du opleve, hvordan de økologiske gulerødder, æbler, æg og bøffer bliver til, når 85 økologiske landmænd over hele landet inviterer til Økologisk Høstmarked.
30. august 2018 kl. 08:53 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce
FAKTA
- Siden Økologisk Høstmarked så dagens lys i 1993, har eventet i alt haft ca. 1,4 mio. gæster.
- Danskerne har verdensrekorden i at købe økologi. 13,3 procent af fødevaresalget i den danske dagligvarehandel (inkl. online-salg) er økologisk.
- Mere end 1.000 landmænd har i år søgt om støtte til økologisk omlægning.
- Det økologiske areal i Danmark nærmer sig 10 procent af det samlede landbrugsareal, hvilket svarer til et omfang på størrelse med Fyn.
Kilde: Økologsik Landsforening

De økologiske marker breder sig hastigt ud over Danmark i takt med, at danskerne fylder indkøbskurvene med flere og flere øko-varer, og stadig flere landmænd lægger om til økologi.

I weekenden 1.-2. september kan du så få en førstehåndsoplevelse af, hvordan de økologiske fødevarer bliver produceret, når 85 økologiske landmænd over hele landet inviterer på gårdbesøg.

- De økologiske landmænd kvitterer for danskernes opbakning til økologien ved at give dem mulighed for at komme helt tæt på produktionen. Når man har besøgt en øko-gård, oplevet dyrene gå rundt på marken i det fri og hørt landmanden fortælle om sit arbejde, der bl.a. foregår uden sprøjtegifte, forstår man bedre, hvordan man ved at vælge økologi er med til at passe på naturen, grundvandet, dyrene, sig selv og sin familie, siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening.


Oplevelser for hele familien

Sidste år besøgte 77.000 danskere en øko-gård til Økologisk Høstmarked.

- Til høstmarkedet kan man være med til at fejre den økologiske høst og resultatet af mange måneders arbejde i marken sammen med de lokale øko-landmænd. Et gårdbesøg hos økologerne byder på masser af sjove og lærerige oplevelser for både store og små, uanset om man er vild med dyr og vil hilse på søde kalve og smågrise, køre med landmanden på traktortur i marken, tumle i halmen eller gå på jagt efter friske, økologiske råvarer i de mange gårdbutikker og boder, som holder åbent på gårdene, siger Birgitte Nygaard, projektleder i Økologisk Landsforening.

Lørdag d. 1. september holder Økologisk Landsforenings adm. direktør, Helle Borup Friberg, åbningstalen på Nordlund Vingård ved Avedøre, der netop er færdigomlagt og modtager sin økologiske certificering ved lejligheden.

Du kan find det nærmeste høstmarked og læse mere om, hvad der sker på de enkelte gårde på www.hostmarked.dk.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Landbrugsnyt":
Annonce