cookie-og-privatlivspolitik
Gedser-kortet på hjemmesiden www.gedser.info viser vej til seværdigheder, spisesteder, kultur med mere i Gedser.

2

Billeder

Gedser-kortet på hjemmesiden www.gedser.info viser vej til seværdigheder, spisesteder, kultur med mere i Gedser.
Foto: Naja Sørensen og Malik Dimter

Guldborgsund

Familie markedsfører Gedser

Familie opretter omfattende hjemmeside om Gedser, efter de har købt fritidshus i byen - og flere markedsføringsidéer er på vej fra familien.
05. september 2018 kl. 18:20 Af Birgitte Grønning

Annonce

- Gedser ligner den hyggelige by, jeg voksede op i. Og alle folk er så venlige. Men byen er overset, og det vil jeg gerne være med til at lave om på.

Sådan fortæller Naja Sørensen, som bor lidt nord for Berlin i Tyskland.
For et år siden havde hun aldrig set andet af Gedser end færgehavnen. Men da hendes to voksne sønner valgte at flytte til Danmark for at studere, syntes Naja Sørensen, at hun så dem for lidt på grund af afstanden mellem København og Berlin. Derfor købte hun et hus i Gedser og fik øjnene op for, at byen rummer meget mere end en færgehavn.

Nu har Naja Sørensen og den ene af sønnerne, Malik Dimter på 21 år, skabt hjemmesiden www.gedser.info.

- Min søn kan programmere, og jeg har en masse gode fortællinger om Gedser, jeg gerne vil have ud. Så det er blevet et familieprojekt, fortæller Naja Sørensen.

Hjemmesiden er en præsentation af Gedsers seværdigheder, spisesteder, overnatningsmuligheder, kunst og kultur på dansk og tysk. På et interaktivt kort kan man gå på opdagelse i byen og læse om dens muligheder. Siden byder også på en historisk quiz med 25 spørgsmål om Gedser, og man kan se et større fotogalleri fra egnen.

Det hele foregår i stærke farver og med grafik, der ikke ligner så mange andre hjemmesider. Siden gik i luften i sommerferien, og den er stadig under udvikling, understreger Naja Sørensen.

- Jeg har en masse, jeg gerne vil tilføje. Blandt andet et spil, som man kan spille via Gedser-kortet, og en guide til at gå på opdagelse med geocaching. Men min søn har travlt på sit studie, så jeg må lige vente på, at han får tid, fortæller Naja Sørensen.


Barndomsbyens hygge

Hun er 46 år og er født og opvokset i Holbæk. Som ung rejste hun til Tyskland og uddannede sig til ingeniør. Hun blev tysk gift og fik sine børn i Tyskland.

- Da mine sønner flyttede til Danmark, var det egentlig som et forsøg i ét år. Men de er faldet godt til, og nu er der gået to år. Vejen mellem Berlin og København er lidt for lang til et weekendbesøg, og jeg vil gerne se dem oftere end til jul. Derfor købte vi et hus på halvvejen, hvor jeg pludselig fik øjnene op for, hvor utroligt dejligt og overset et sted, Gedser er, fortæller Naja Sørensen og uddyber:

- Gedser minder mig om min barndomsbys hygge og gode atmosfære. Men der er for få, der kender byens kvaliteter, og som jeg kun når til færgehavnen på vej til og fra Tyskland. Jeg hører ofte folk sige, at Danmark begynder og slutter i Nykøbing, når de kommer sydfra. Selv min mobiltelefon fortæller mig, at den er i Tyskland, når jeg er i Gedser.

Naja satte sig i første omgang for at informere sine venner og familie om de opdagelser, hun gjorde i Gedser. Men nu er hjemmesiden offentlig og kan bruges af alle.

- Vores mål er at fange folks opmærksomhed ved at være lidt anderledes. Vi fortæller om Gedser på en ny og forhåbentlig mere spændende måde, siger Naja Sørensen, som har flere markedsføringsidéer i ærmet.

Når hun kommer til Gedser for at holde efterårsferie med sin familie, han hun bilen fuld af kopper med lokale motiver.

- Der er ikke så mange souvenirs at købe i Gedser, så min tanke er at lave kopper til de forskellige seværdigheder. I første omgang har jeg fået lavet en kop med "Det Gule Palæ" på, og den kommer til salg i Gedser Remise.

Tegningerne på kopperne er lavet af Najas søns kæreste, der studerer kunst. Så endnu et familiemedlem er nu med til at markedsføre Gedser.

Du kan se hjemmesiden her KLIK HERKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi opretter eget vikarbureau 21. april 2019 kl. 22.43

AF: FÆLLESRÅDET FOR SAKSKØBING OG OMEGN

Stop udvidelsen af… 18. april 2019 kl. 09.25

AF: TOM AHLQVIST

Guldborgsund kommuneplan 2019-2031 17. april 2019 kl. 10.06

AF: MARTIN WOUTERS

Hvorfor forvaltes landets… 15. april 2019 kl. 20.15

AF: JOHN WENNERWALD

Mette F. står fast 14. april 2019 kl. 19.43

AF: BO BRIKS RICHARDT

Kasper Rougs troværdighed 10. april 2019 kl. 17.28

Annonce