cookie-og-privatlivspolitik

Lollands-Posten

Færre giver nedslag i hussalgspris

Boligsælgere i Vest- og Sydsjælland, hvor Lolland kommune hører med, har is i maven.
07. september 2018 kl. 08:23 Af Lise Ravnkilde

Annonce

Boligsælgere i Vest- og Sydsjælland er blevet sværere at bide skeer med, når det kommer til at forhandle om prisen.

Det viser beregninger lavet af boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit på baggrund af Finans Danmarks boligmarkedsstatistik.

I landsdelen Vest- og Sydsjælland, som dækker Lolland Kommune, har det gennemsnitlige prisafslag ligget på otte procent det seneste år.

Året forinden lå det på ni procent.

I dag bliver der med andre ord skåret mindre af prisen fra huset sættes til salg første gang, og til det bliver overdraget til køber.

- Der bliver ikke givet så meget ved dørene i forhandlingerne om prisen. Det oplever vi her i Vest- og Sydsjælland, hvor afslagene er blevet mindre det seneste år. Det er en positiv udvikling, siger Dennis Frederiksen, der er indehaver af danbolig Maribo.

De faldende afslag skal forklares med den generelle bedring på boligmarkedet, fortæller chefanalytiker og boligøkonom Lise Nytoft Bergmann.


Nemmere at være sælger

Ejendomsmægler Line Nygaard fra danbolig Maribo er enig. Boligmarkedet er på vej i den rigtige retning, og det er blevet nemmere at være sælger.

- Udbuddet af huse er faldet de seneste år, og der er kommet flere købere i markedet. Det mærker vi i Maribo, hvor det er blevet nemmere at få boligerne solgt. Det betyder, at der er blevet mindre at forhandle om, inden underskriften bliver sat på købsaftalen, siger hun.

Hun mener udviklingen gør det interessant for boligejerne at få en opdateret vurdering af deres bolig, fordi de faldende afslag giver et mere klart billede af, hvor den endelige salgspris ender.

Samtidig giver det køberne et tydeligere indtryk af, hvilke boliger der ligger inden for deres budget.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce