cookie-og-privatlivspolitik
Tusindvis af sager om seksuelle overgreb i den katolske kirke i Tyskland er beskrevet i en rapport, som to tyske medier har fået fat i.
Tusindvis af sager om seksuelle overgreb i den katolske kirke i Tyskland er beskrevet i en rapport, som to tyske medier har fået fat i.
Foto: Claudio Reyes/Ritzau Scanpix

Udland

Rapport: Tusindvis af overgreb i katolske kirker i Tyskland

Tusindvis af overgreb i Tyskland og forsøg på at dække over dem er beskrevet i ny rapport.
12. september 2018 kl. 13:48

Annonce

Mellem 1946 og 2014 er der oprettet 3677 sager om seksuelt overgreb i den katolske kirke i Tyskland. Det viser en rapport, som Spiegel Online og Die Zeit bringer onsdag.

Rapporten er blevet lavet på bestilling af biskopperne i Tyskland. Ifølge rapporten selv har man ikke fundet alle tilfælde af misbrug, så antallet af sager er sandsynligvis meget højere.

Det er eksperter fra universiteter i Giessen, Heidelberg og Mannheim, der har lavet rapporten.

Ifølge de tyske ugemagasiner kan man læse i rapporten, at der i hvert sjette tilfælde er tale om voldtægt. Mere end halvdelen af alle ofrene er 13 år eller yngre, og der er oftest tale om drenge.

969 af drengene var alterdrenge, siger Die Zeit. Mindst 1670 kirkeligt ansatte er involveret i sagerne. Hvorvidt det inkluderer personer, der har forsøgt at dække over sagerne, står ikke beskrevet.

Men forfatterne af rapporten har fundet beviser for, at der har været forsøg på at manipulere eller ødelægge beviser for overgrebene.

I mange tilfælde har de kirkeligt ansatte bag overgrebene ikke oplevet nogen konsekvens.

Den konsekvens, der oftest har været for de kirkeligt ansatte, har været en overførsel til et andet sogn, uden at sognet blev gjort opmærksom på hvorfor.

Det er ikke første gang, at sager om overgreb i den katolske kirke i Tyskland ser dagens lys.

I 2010 stod lederen af jesuitisk skole i Berlin frem og erkendte, at elever i flere årtier var blevet misbrugt af kirkeligt ansatte.

Det fik en bølge af ofre til at stå frem i hele Tyskland.

Samlingen af biskopper, der har bestilt rapporten, havde ifølge de to tyske medier tænkt sig at fremlægge den 25. september.

Biskopperne havde ingen kommentar til hverken Spiegel Online eller Die Zeit.

Rapporten i Tyskland kommer efter en efterforskning i delstaten Pennsylvania i USA har vist mere end tusinde sager om seksuelt overgreb mod børn. Her blev overgrebene begået af 300 katolske præster.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Ulovlighed efterfølges 16. juni 2019 kl. 21.49

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

AF: JOHN WENNERWALD

Nu skal der arbejdes 09. juni 2019 kl. 22.03

AF: MARTIN WOUTERS

18,5 mill. i minus KUN på… 05. juni 2019 kl. 13.49

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Dansk Folkeparti og Radikale 03. juni 2019 kl. 20.21

Annonce