cookie-og-privatlivspolitik
Stormarkskolen i Nakskov.
Foto: Jan Knudsen, arkivfoto

Lolland

Forælder udsat for beskyldninger

En forælder er uretmæssigt blevet genstand for beskyldninger, efter Stormarkskolen måtte sende indskolingen hjem på grund af smitte med covid-19.
12. april 2021 kl. 14:30 Af Rikke Folm Berg

NAKSKOV Skoleleder på Stormarkskolen, Jimmy Albrechtsen, slår fast: Den forælder, som onsdag testede positiv for corona, sendte ikke efterfølgende sine tre børn i skole, men holdt dem, ligesom hun skulle, hjemme i isolation torsdag, hvor også et af børnene testede positiv.

Det er vigtigt for ham at slå fast, fordi moren har været udsat for beskyldninger om at have handlet forkert, hvilket hun, ifølge skolelederen, har oplevet som meget ubehageligt.

Beskyldningerne opstod, efter skolelederen udtalte til Folketidende, at:

- Vi fik indberettet onsdag, at en forælder var testet positiv. Det er en forælder, der har tre børn i indskolingen. En af dem testede torsdag positiv, og en anden af dem blev samme dag sendt hjem med symptomer.

Men den udtalelse korrigerer skolelederen.

Annonce

For "en anden af dem" blev ikke samme dag, altså torsdag, sendt hjem med symptomer, men derimod onsdag. Det betyder, at den omtalte forælder handlede korrekt i forhold til skolen, da hun fik svar på, at hun var smittet med covid-19. Nemlig ved onsdag samme dag at oplyse skolen om det og torsdag at holde sine børn hjemme i isolation, pointerer han.

- Hun synes, at det er tarveligt, at det har fremstået, som om hun ikke har handlet korrekt. Det er hun sur og skuffet over, siger skolelederen, der derfor finder det magtpåliggende at korrigere.

Han understreger, at der ikke er nogen grund til at hverken føle skyld eller pålægge andre skyld over at være smittet med corona.

- Det er ikke nogens skyld, at de bliver smittet med covid-19, siger han.

Indskolingen på Stormarkskolen har fra og med fredag været sendt hjem på grund af smitte med covid-19.

Annonce

Læs også: Smitten på Nakskov-skoler spreder sig yderligere.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE