Annonce
Motor

BMW MINI sætter ord på fremtiden

Foto: PR

MINI Vision Urbanaut bruger mobiliteten til ikke nødvendigvis at flytte sig, men mere til at integrere det private rum i offentligheden.

En astrunaut ved du hvad. Det er en pilot i i en rumraket.
Men hvad er en Uranaut.

Et kig i Google viser, at det blandt andet er navnet på et bryggeri og en cykelhjelm, men nu er det også navnet på en ny BMW, en MINI Vision Urbanaut, der er en digital konceptbil, der viser, hvordan en MINI kunne se ud i en både større og meget mere alsidig udgave - men stadig med et minimalt fodaftryk.

- MINI brandet har altid stået for ”Clever Use of Space”. I MINI Vision Urbanaut udvider vi det private rum langt ind i det offentlige rum og skaber helt nye og berigende oplevelser, forklarer Adrian van Hooydonk, chef for BMW Group Design.

I en tid, hvor linjerne mellem arbejde og fritid samt mellem den analoge og digitale verden bliver mere udflydende, bruger MINI dette til at vise nye muligheder.
MINI Vision Urbanaut bruger mobiliteten til ikke nødvendigvis at flytte sig, men mere til at integrere det private rum i offentligheden.

Konceptbilen viser, hvilke muligheder brugerne har for uforglemmelige oplevelser – også kaldet ”The MINI moments”.
Der findes tre forskellige scenarier for disse moments. ”Chill”, ”Wanderlust” og ”Vibe”:

* The Chill moment: Tag en dyb indånding og hold en pause. Bilen bliver en form for retreat, hvor man kan slappe af i hyggelige omgivelser undervejs.
* The Wanderlust moment: MINI Vision Urbanaut er i bevægelse og kan køres enten med automatiserede funktioner, eller man kan selv overtage styringen. Dette bringer nye oplevelser og indtryk på rejsen.
* The Vibe moment: Sætter fællesskabet i centrum – på alle måder. Her åbnes bilen helt op og er den perfekte ramme for godt selskab.

De forskellige moments giver en holistisk brugeroplevelse med bæredygtige materialer og elektrisk kørsel.

MINI Vision Urbanaut skaber rammerne for det ideelle miljø, hvor oplevelsen er en rejse. Efter at være ankommet til den valgte destination, transformerer bilen sig til en opholdsstue med blot et par enkle trin.

Når bilen holder stille, skifter førerens område til et komfortabelt siddehjørne. Instrumentbrættet kan sænkes og blive til en daybed. Forruden kan åbnes opad og skabe en form for balkon, hvilket øger samspillet med bilens omgivelser og skaber en mere rummelig oplevelse.

Den centrale sektion har et åbent design, som muliggør let adgang til alle siddeområder. Med døren åben kan man også sidde på gulvet. Det velkendte, runde MINI kontroldisplay er placeret på bordet i midten af bilen. Det viser informationer, som kan ses af alle i bilen, uanset placering.

Kontroldisplayet rummer også ”The MINI Token”, hvorfra man vælger mellem de tre forskellige moments. Man kan ligeledes vælge det personaliserede ”My MINI moment”, hvor man selv vælger duft, lys, musik og så videre.

MINI Vision Urbanaut er ikke en traditionel MINI, men har stadig genkendelige MINI tegn. Med en længde på kun 4,46 meter udnytter den i den grad MINIs smarte og optimale brug af pladsen med hjulene placeret helt ude i hjørnerne.

Forlygterne og baglygterne viser forskellige flerfarvede grafikker, som tilpasser sig til de forskellige moments. De såkaldte ”skateboard wheels” i farven Ocean Wave leder tankerne hen på strand og bølgeskvulp.

På C-stolpen på førersiden findes der forskellige ”charms”, som er påmindelser om forskellige rejser, festivaler eller andre begivenheder i form af en pin eller et klistermærke bag glas.

En charm er dedikeret til #NEXTGen-platformen, som danner rammen for verdenspremieren af MINI Vision Urbanaut. En anden charm har en QR-kode som viser, hvordan bilens analoge og digitale verden mødes.

Adgangen til MINI Vision Urbanaut foregår via en smart device, som kan deles med en defineret kreds af familie og venner. Der er også adgang til forskellige playlister, lydbøger og podcasts samt personlige rejseforslag.

MINI Vision Urbanaut er et bæredygtigt koncept med brug af genbrugsmaterialer for at sætte et minimalt fodaftryk. Bilen er fuldelektrisk og flere komponenter har flere funktioner, som for eksempel instrumentbrættet, der transformeres til en daybed.

  • Foto: PR
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Guldborgsund

Brand i ejendom: - Den var godt udviklet, da vi ankom

Lolland

Frygter for idyllen: Overraskede, kede af det og indignerede

Indland

Forventer flere kraftige brag omkring udbrændt Børsen

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken