cookie-og-privatlivspolitik

NakskovNakskov er navnet på Lollands største by og købstad.

Der bor 13.332 (2012) mennesker i byen, der er placeret på Lollands vestkyst. Byens beliggenhed ved vandet har gennem årene gjort Nakskov til en attraktiv destination for handelsfolk fra resten af Danmark og Tyskland.

Skandinaviens største virksomhed – målt på omsætning – havde sin begyndelse i Nakskov. Søtransportvirksomheden ØK – kendt internationalt som East Asiatic Company – blev i 1800-tallet stiftet af H.N Andersen.

Virksomhedens formål var at transportere og handle med teaktræ fra Thailand og andre dele af Sydøstasien til Danmark. ØK er dog ikke den eneste store virksomhed, der har haft fabrikker i Nakskov.

Havregrynsfabrikken OTA producerede i en længere periode deres morgenmadsprodukter i Nakskov. Nakskov Sukkerfabrik – der stadig er at finde i byen – har også været med til at skabe mange jobs og god vækst i byen. Generelt er Lolland-Falster området et rigtig godt sted at dyrke sukkerroer, hvilket kan ses på Danmarks Sukkermuseum, som findes i Nakskov.

Industrialiseringen i Nakskov
På trods af industrialiseringen i Nakskov, har byen formået at bevare en del gamle bygninger i deres bybillede, så som bindingsværkshuse, købmandsgårde og pakhuse, samt flere små gader og stræder, der alle er med til at give et slags middelalderagtig udseende. Sankt Nikolai Kirke, Dronningens Pakhus, Theisens Gård og Det Gamle Apotek er alle ældre bygninger, der stadig står den dag i dag.

I byen kan man finde mere end blot Nakskov Sukkermuseum. Nakskov Skibs- og Søfartsmuseum, Den Gamle Smedje og Det Gamle Trykkeri er alle museer, der dækker forskellige tidsaldre og områder af Nakskovs historie.

I dag er Nakskov en moderne handelsby, med en færgeforbindelse til Langeland. Byen ligger omkring 27 kilometer fra en anden storby på Lolland, Maribo, og 55 kilometer fra Nykøbing Falster.


Nyheder fra Nakskov - http://folketidende.dk/lolland
På folketidene.dk har vi altid dugfriske lokalnyheder fra Nakskov og resten af Lolland. Vores nyheder kommer i mange forskellige kategorier, så der er noget for enhver smag.


ANNONCE