cookie-og-privatlivspolitik

Nykøbing Falster

Nykøbing Falster er navnet på en gammel købstad, samt den største by på Falster. Byen havde i 2012 et indbyggertal på 16.394, inklusiv satellitbyer (22.159). Byen er - via Frederik d. 9’s Bro - forbundet med Sundby på Lollandssiden, samt landsbyen Nagelsti på Lolland og Tingsted på Falster.Byen er hovedby i Guldborgsund Kommune, der er en del af Region Sjælland. I dag er Nykøbing-Falster kendt som et uddannelses- handels- og industrimæssigt centrum for Lolland-Falster.

Byen oplevede en enorm vækst i forbindelse med industrialiseringens indtog i landet. Tilbage i 1850 var der omkring 2000 indbyggere i byen. Herefter voksede Nykøbing-Falster til 7300 indbyggere i 1901 og 17.850 i 1960.

Tobaksfabrikken Nobel blev etableret allerede i 1835. Oprettelsen af fabrikken blev fulgt op af jernstøberi, bryggeri, dampmølle, sukkerfabrik, maskinfabrik, svineslagteri og spinderi.

Vartegn i Nykøbing-Falster

Nykøbing-Falsters vartegn er Klosterkirken, som man kan finde ved Klosterstræde og Rådhusstræde. Kirken var færdigbygget omkring år 1500, og var i begyndelsen en stor tilbygning til et franciskanerkloster, stiftet af Erik af Pommern, tilbage i 1419. Kirken blev tidligere brugt som slotskirke under Dronning Sophie Amalie i 1600-tallet. I dag bliver klosteret brugt som plejehjem for ældre.

Er man i Nykøbing-Falster bør man også kigge forbi Hollands Gård ved Langgade. Der finder man Nykøbing Vandtårn – landets første jernbetonbyggeri. Vandtårnet fra 1908 er 43 meter højt og sørgede for byens vandforsyning indtil 1976. Siden 1994 har vandtårnet fungeret som udsigtstårn for publikum og som udstilling for kunstnere.

Hold dig opdateret med folketidende.dk - http://folketidende.dk/guldborgsund

Hvis du er på jagt efter dugfriske nyheder fra Nykøbing-Falster og omegn, kan du finde dem her på siden.

Udover lokale nyheder fra regionen kan du også finde:

Filmanmeldelser
Nye jobopslag
Debatter, hvor du kan komme med input
Vi kan også tilbyde dig billedserier fra lokale arrangementer, og vores nye videosektion bringer dig levende billeder fra både ind- og udland – og naturligvis også ved lokale arrangementer.


ANNONCE