Annonce
Politik

Lolland-Falster skal tilbyde flere uddannelser

Virksomhederne på Lolland-Falster hungrer efter faglært arbejdskraft. Et massivt flertal af de lokale folketingskandidater vil arbejde for et bredere uddannelsesudbud lokalt. Foto: Arkiv

Hvis det står til et massivt flertal af de lokale kandidater, kan Lolland-Falster i den kommende valgperiode se frem til at kunne tilbyde et bredere udbud af uddannelser.

På Dansk Industri Lolland-Falsters erhvervstræf i april blev det slået fast med syvtommersøm, at de lokale erhvervsvirksomheder hungrer efter faglært arbejdskraft.

Samtidig blev det også slået fast, at det er afgørende for virksomhedernes muligheder for fortsat vækst og udvikling, at der bliver uddannet flere unge, som vil kunne varetage de fremtidige job på Lolland-Falster ikke mindst set i lyset af de forestående store anlægsarbejder som Femern Bælt-forbindelsen.

I den forbindelse er de lokale kandidater til Folketinget, primært opstillet i Lollandkredsen, uanset partifarve grundlæggende enige om, at der på Lolland-Falster skal sikres et bredt udbud af ungdomsuddannelser.

Det viser de svar, som kandidaterne har indsendt til Folketidende.

Derudover peger flere på, at også universitetsuddannelser bør blive udbudt lokalt.

- Vi har brug for flere videregående uddannelser til Lolland-Falster for blandt andet at styrke vores lokale ekspertiser, mener Socialdemokraternes Kasper Roug.

Han bakkes op af Det Konservative Folkepartis Daniel Blak Pedersen, der giver udtryk for, at faciliteterne er til stede på Lolland-Falster for at placere videregående uddannelser på Lolland-Falster.

Også Venstres Rasmus Brandstrup Larsen taler for decentralisering på uddannelsesområdet.

- Tendensen med flere udflytninger vil jeg arbejde for at styrke, mener han.

Dansk Folkepartis Githa Nelander mener, at det er vigtigt at få forankret de efterspurgte uddannelser lokalt, og at virksomheder skal tænke i ressourcenetværk, hvor man kan hjælpe hinanden med opgaveløsning.

Samme melding kommer fra Enhedslistens Christian Juhl.

- Alle kommuner skal have gode lokale udbud af uddannelsesmuligheder, der er tilpasset de lokale beskæftigelsesbehov - eventuelt via satellit-afdelinger af større uddannelsessteder, mener Christian Juhl.

Ulla Munksgaard fra Alternativet mener, at det vigtigste er, at VUC skal styrkes med flere lokalafdelinger i et tæt samarbejde med FGU, så unge i FGU får let ved at tage en hf.

Judith Frederiksen fra SF er den eneste af kandidaterne, der i sit svar slår fast, at omprioriteringsbidraget, der betyder, at uddannelserne skal spare to procent om året, skal fjernes.

- Det er på tide at slukke grønthøsteren, slår hun fast i sit svar.

Radikale Venstres Henriette Bødewadt mener dog, at de seneste års massive investeringer i motorvejsudvidelser ved hovedstaden burde være gået til at flytte uddannelser til landdistrikterne.

- Det er noget, der skal prioriteres som det allervigtigste, mener hun.

- Nye Borgerliges Josh Bjørkman mener også, uddannelsesstederne skal decentraliseres, men:

- Erhvervslivet har også selv ansvar for at drive deres erhverv således, at det formår at kunne tiltrække den arbejdskraft, som der er behov for, mener Josh Bjørkman.

Konklusionen må dermed være - baseret på svarene fra de lokale kandidater til Folketinget - at Lolland-Falster, hvis det altså står til et massivt flertal af de lokale kandidater, i den kommende valgperiode kan se frem til at kunne få et bredere udbud af uddannelser.

KLIK HER og læs ti folketingkandidater, som stiller op på Lolland-Falsters, svar på dagens spørgsmål om uddannelser tirsdag 14/5




Læs også artiklen: Grænsekontrol splitter LF-kandidater

KLIK HER og læs ni Folketingskandidater, som stiller op på Lolland-Falsters svar på dagens spørgsmål om grænsekontrol mandag 13/5

På Dansk Industri Lolland-Falsters erhvervstræf i april blev det slået fast med syvtommersøm, at de lokale erhvervsvirksomheder hungrer efter faglært arbejdskraft. Foto: Jan Knudsen
Folketidendes forside 11. april 2019. Foto: Arkiv
  • Virksomhederne på Lolland-Falster hungrer efter faglært arbejdskraft. Et massivt flertal af de lokale folketingskandidater vil arbejde for et bredere uddannelsesudbud lokalt. Foto: Arkiv
  • På Dansk Industri Lolland-Falsters erhvervstræf i april blev det slået fast med syvtommersøm, at de lokale erhvervsvirksomheder hungrer efter faglært arbejdskraft. Foto: Jan Knudsen
  • Folketidendes forside 11. april 2019. Foto: Arkiv
Annonce
Politik

Lollik bliver spidskandidat

Politik

Dansk minister afbryder 1. maj-tale

Annonce
Annonce
Politik

Lollik bliver spidskandidat

Dølle

Politiet opfordrer før Dølle: - Lad være med det

Lolland

50.000 træer og buske plantes: Ny skov indvies

Sport

NFH-semifinalemodstander fundet

Dølle

Claus gjaldede: Er I liderlige? Og endte på landsdækkende tv

Guldborgsund

Helt vildt: Lokal forestilling nomineret til landets største teaterpris

Lolland

Ingen parterapeut: Minister afviser at løse byrådskrise

112

Snuppet med stor mængde narko: Skjult i hemmelige rum i bilen

Politik

Dansk minister afbryder 1. maj-tale

Indland

Ung kvinde løsladt i mørklagt terrorsag

Guldborgsund

Kampfly spottet over Falster: Her er forklaringen

Erhverv

Scandlines skifter ud i direktionen: Her er de nye navne

Sport

Chok dagen efter semifinaleplads: NFH skal have ny træner i 2025

Sport

Overrasket Kielstrup efter drama:  - For fanden da. Vi er i semifinalen

Guldborgsund

Fagforeninger på 1. maj: Vi drukner i vores egen succes

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Erkender skralde-brøler: Men borgerne hænger på regningen

Lolland

Utæt pakning stopper færge

Sport

Langt fra dansk rampelys har Mike fra Maribo høstet store trofæer

Indland

Derfor hyler sirenerne i dag

Dølle

- Det er noget, der har rigtig, rigtig høj prioritet

Indland

Brand i skib i Køge: Nu kan borgere færdes frit

Lokal nyt

Melder tæt på udsolgt