Annonce
Saxkjøbing Avis

Campisterne tripper før åbning

2022 bliver forhåbentlig et godt år med mange gæster - Sakskøbing Camping krydser fingre! Foto: Claus Hansen

Der er lige godt en måned til, at fastliggerne bliver lukket ind på pladsen

SAKSKØBING Det har været nogle ret specielle år for de danske campingpladser. Generelt var 2020 et svært år - flere måneder med tvangsnedlukninger gjorde indhug i sparegrisen på campingpladserne. Året efter, 2021, var mere medgørligt. Tyskerne kom stadig ikke i hobetal, som vi er vant til her i vores hjørne af landet, men det løste sig faktisk ganske automatisk.

- De danske gæster tog over i stedet. Der var slet ikke lige så mange som normalt, det er klart. Normalt stopper mange af dem sydfra en dag eller måske to her, før de skal videre mod Norge eller Sverige, men det gør danskerne heldigvis ikke. De bliver måske 10 dage - i hvert fald en uge. Det gjorde, at sæsonen sidste år endte med at være ret fornuftig, konkluderer Ole Madsen, lejrchef hos Sakskøbing Camping, da avisen forleden kiggede forbi.

I disse dage er pladsen nogenlunde stille. En god håndfuld håndværkere, primært danske, ligger i deres campingvogne, når de ikke er i gang med at arbejde på tunnellen til Tyskland, men ellers er der langt mellem de helt store oplevelser på denne tid af året.

- Fastliggerne får lov til at komme ind her to uger før alle andre. Vi åbner for alle 1. april, det er en fredag i år, og vores faste kunder, der har campingvognen stående, får lov til at komme lidt tidligere. Men de ringer jo allerede 1. januar og spørger, hvornår vi åbner - det er virkelig en livsstil for mange, forklarer Ole Madsen, mens vi spankulerer rundt på campingpladsen og nyder de, for årstiden, lune vinde, der blæser ind.

Men lidt sker der trods alt. Hytterne, der ligger allerbagerst på pladsen, er ved at få en stille overhaling, forklarer lejrchefen.

- Vi kan simpelthen mærke en efterspørgsel på en lidt lækrere oplevelse. Derfor er vi ved at opgradere hytterne med eget bad og toilet. En, der har camperet i mange år, har intet problem med at rende over til toiletterne, der ligger ude på pladsen, men der er mange af de nyere campister - særligt dem, der måske er lidt ældre, der gerne vil have den slags i nærheden. Og så handler det i sidste ende om, at vi måske har fået flere af "dem her" mellen fingrene, siger Ole Madsen og gnider fingrene sammen, for han taler selvsagt om kroner og øre.

Helt øde er pladsen dog ikke. Hvis man står helt stille, så høres en banken et sted fra pladsen. Den nysgerrige journalist følger lyden - hvem er det, der banker, og så lige her midt i en periode, hvor pladsen endnu ikke er åben?

Det er Jens August Christensen, der har folkeregisteradresse i Tappernøje, som er ved at få en ramme af træ, der skal danne fundament for hans sommerture til Sakskøbing de næste mange år, til at makke ret, Det er lidt af en kamp, lader han forstå, men nu er projektet endelig kommet på ret køl.

Han har købt det, der på fagsprog kaldes et "stand-by-telt". Det er en teknologisk landvinding indenfor campingverdenen - et telt, der ikke skal slås hverken op eller ned, men bliver stående år efter år, ganske som et kolonihavehus eller et lille sommerhus.

- Man kører campingvognen ind til det, og så lader man bare teltet stå, hvis man vil køre campingvognen en tur til Jylland. Man behøver ikke pille teltet ned igen, som man gør med et normalt fortelt til en campingvogn, forklarer Jens August Christensen, der i mellemtiden har fået besøg af sin bror.

For det meste ånder pladsen fred og ro. Fastliggernes telte og campingvogne står plantet på deres vante pladser. Der mangler bare den summen af liv, der kendetegner campingpladserne om sommeren.

Der er kun en måneds tid til, at fastliggerne kommer igen. De er klar og har været det længe. Men hvordan bliver 2022 for Sakskøbing Camping?

- Jeg tror, det bliver en god sæson. Tyskerne må forhåbentlig komme igen, og vi har set mange danskere de sidste par år. Det er jo mest en voksenplads. Der er sjældent mange børn, og det er helt fint, det passer rigtig godt her, forklarer lejrchef Ole Madsen.

Jens August Christensen forbereder pladsen til nyerhvervelsen. Foto: Claus Hansen
  • 2022 bliver forhåbentlig et godt år med mange gæster - Sakskøbing Camping krydser fingre! Foto: Claus Hansen
  • Jens August Christensen forbereder pladsen til nyerhvervelsen. Foto: Claus Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
112

Jesper ydede straks førstehjælp efter alvorlig færdselsulykke: Nu hyldes han for sit heltemod

Lolland

Sultne geder lever stadig ved nedlagt godsbane: - Det gør mig vred og ked af det

112

"Ganske alvorligt": Politiet efterforsker sten-ulykker efter særlig paragraf

Sport

Jon Dahl skal være landstræner

112

Truede unge mænd på livet, men 23-årig var ikke færdig med at bryde loven

112

Dagens dyreste færgebillet: Måtte betale 3.000 for sin dumhed

Erhverv

1044 skinner på vej: Kæmpe anlægsprojekt går ind i ny fase

Lokal nyt

Lokal elektrikeruddannelse bedømmes som landets bedste

Sport

NFH-forsvarskrumtap efter sejr: - Vi havde det mentale overtag

112

Motorvejs-spor spærret: Bil i brand

Sport

Keeper efter nederlag i topkamp: - For langt væk i begge ender

Vejret

Slut med blæsevejr: Den kommende uge byder på op til 10 grader

Lokal nyt

Politikere tøver med at skrotte mammografibus

112

Politi og PET indstiller efterforskning af Nord Stream-sprængninger

Erhverv

Ny overenskomst: Mindst 4.400 kroner mere i løn til sygeplejersker

Annonce
Annonce
112

Brandfolk på sjælden redningsopgave på loft

Erhverv

Læger og jordemødre kan se frem til lønhop med ny overenskomst

Erhverv

Aftale om overenskomst på sundhedsområdet er i hus

Indland

Nyt gebyr truer forskning for svage patientgrupper

112

Blev de tabt eller anbragt bevidst? Flere biler påkørte store sten på Lolland

Sport

Målfest i Boxen: - Snæver sejr over bundhold

Guldborgsund

Ulla vil testamentere sit hus til bæredygtighed