Annonce
Saxkjøbing Avis

Den store kultur-weekend er snart på plads

Også Nysted Biograf-Teater bliver en af aktørerne, når der snart inviteres til Kultur-weekend i Nysted. I biografen bliver det blandt andet til kortfilm og gamle film om Nysted. Arkivfoto: Kim Møller Pedersen
Kultur-weekend i Nysted tegner til at blive et af sommerens helt store tilløbsstykker i Nysted, hvor der er stor opbakning blandt en lang række aktører og kulturudbringere til det nye initiativ, som får sin ilddåb i weekenden 11. og 12. juni.

NYSTED: Der er ingen tvivl om, at den kommende kulturweekend nok skal blive et af de større arrangementer i Nysted.

Og til spørgsmålet om, hvorvidt det også bliver sommerens største, er der langt fra et præcist svar her og nu, men meget tyder på, at det er lykkedes at få det meste af Nysted med på at gøre 11. og 12. juni til et par meget tætpakkede aktivitets- og oplevelsesdage i Nysted.

Således bugner den netop opdaterede liste over aktører og kulturudbringere ved Kultur-weekend i Nysted.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det ser da rigtig godt ud, og der kan også godt nå at komme flere med. Nu kontakter vi de mange forskellige aktører med et spørgeskema, og så skal vi have et opsamlende møde den 10. maj. Her finder vi nok ud af, hvordan det endelige program bliver, fortæller Stig von Platen Rosenmunthe, der er kasserer ved Foreningen Museet Aarestrups Hus.

Kan måske blive en tradition

Det er netop hos Foreningen Museet Aarestrups Hus, at man har påtaget sig en koordinerende og opsamlende rolle omkring det store arrangement til juni.

Der er for længst nedsat en styregruppe med repræsentanter for andre institutioner og aktører i Nysted til at få de mange detaljer på plads inden den første afvikling af Kultur-weekend i Nysted.

- Nu kan vi selvfølgelig ikke vide, hvordan det kommer til at gå, men med den store opbakning, vi har mærket, kunne man da sagtens forestille sig, at vi prøver igen til næste år med et nyt arrangement, fortæller Stig von Platen Rosenmunthe.

Med den store opbakning, vi har mærket, kunne man da sagtens forestille sig, at vi prøver igen til næste år med et nyt arrangement.

Stig von Platen Rosenmunthe

Kassereren er med egne ord dog stadig lidt nervøs for, hvordan det reelle billede ser ud oven på det opsamlende møde 10. maj i forhold til den lokale opbakning, men fakta er, at der er skrevet en lang, lang række aktører op, som arrangørerne altså netop i disse dage kontakter med et spørgeskema.

Det elektroniske spørgeskema skal besvares senest 8. maj og skal være med til at afklare de sidste detaljer omkring de mange begivenheder.

Foreløbig står det klart, at der i eksempelvis Bønnelyches Pakhus bliver et marked med masser af forskellige stande, og så kommer der også til at blive afviklet en enmands-kabaret ved Henrik H. Lund.

Tusindkunstneren, der blandt andet har skrevet et hav af revy- og sangtekster, været reklamemand og endda selv sunget og spillet skuespil, kommer til at optræde med en pianist i Nysted Sognehus i løbet af Kultur-weekenden i Nysted.

Også skateboarding på havnen, kortfilm og gamle film om Nysted samt ture til Lollands højeste punkt, byvandringer og tangoundervisning nævnes på listen over de mange kommende begivenheder i én og samme weekend i Nysted.

Kultur-weekend i Nysted

En hel weekend med kulturen i højsædet - lige midt i Nysted. Det var visionen, som er født i foreningen Museet Aarestrups Hus, der sidste sommer - i samarbejde med Nordea-fonden - indviede en digterrute i Aarestrups navn. 

Projektet satte endnu engang byen på det kulturelle landkort, og folkene i foreningen fik smag på mere. 

Derfor blev der nedsat en styregruppe for den kommende Nysted Kulturweekend 11. og 12. juni i Nysted, og her er der stor tilslutning for at være med ombord.  

  • Også Nysted Biograf-Teater bliver en af aktørerne, når der snart inviteres til Kultur-weekend i Nysted. I biografen bliver det blandt andet til kortfilm og gamle film om Nysted. Arkivfoto: Kim Møller Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Han har udviklet butikker i mange år: Nu skaber han selv fremtidens butik

Lokal nyt

Halv milliard på vej: Lokale boligejere foran økonomisk indsprøjtning

Lokal nyt

Langt fremme på landsplan: Så ofte flyver lægehelikopteren til Sydhavsøerne

Sport

Emma fra Lolland ror sig direkte i finalen ved EM

Guldborgsund

Stolt revydirektør: - Jeg tænker, at den er hjemme

Politik

Bøllebank til de andre borgmestre! Sikrede sig Folkemøde-hattrick

Guldborgsund

Kæmpe kendis-træf før stor premiereaften

Sport

Sådan starter de lokale talenter ved cykelløb i Nakskov og Nysted

Sport

Cykelfest i weekenden - Stor DM-generalprøve i Nakskov og Nysted

Samfund

Alarmselskaber opkrævede ulovlige gebyrer

Guldborgsund

Igen, igen, igen: Indsætter togbusser

112

Bedste ven til 33-årig tiltalt kendte 13-årig pige, der blev bortført

Guldborgsund

René Christensen i cykel-uheld på Folkemødet

Guldborgsund

Ændrer i sidste øjeblik: "Jeg har fået en god ide"

Indland

Hidtil usete gps-forstyrrelser blev registreret på Bornholm i maj

Annonce
Annonce
Nykøbing

Hund fik antændt komfur: Brand i lejlighed i Nykøbing

112

Kvinde fra Rødby knaldet på massageklinik

Lolland-Falster

"Jeg bliver gal over at se, hvor få penge der afsættes"

112

Kraftig røg fra hus: Dyr reddet levende ud

Lolland

En streg i regningen: Lang næse til Langø

Sport

Styrker målmandsteam med ung keeper fra GOG

Lokal nyt

Sænker lokale elpriser igen: Så meget er de faldet siden energikrisen