Annonce
Saxkjøbing Avis

Frugtfestivalens moder søger en afløser

Birte Aagaard har i en alder af 73 år valgt, at frugtfestivalen 2022 bliver hendes sidste som arrangør. Foto: David Arnholm

Efter 12 år stopper Birte Aagaard som arrangør af frugtfestivalen. Men hvem skal tage over?

SAKSKØBING For 13 år siden ringede Birte Aagaard til Claus Meyer, der netop havde holdt et mindre frugtevent på Torvet. Hun havde et forslag. Hvorfor ikke udvikle videre på det og gøre det til en festival over flere dage?

Han var enig, så de oprettede en forening, og siden har Birte Aagaard, der dengang var 60 år og absolut ingen eventerfaring havde, knap set sig tilbage. Men det gør hun nu. Frugtfestivalen 2022 bliver hendes sidste, siger hun til Folketidende.

- Det er få skuldre, der bærer den festival, og der skal alligevel noget til at samle 25.000 mennesker en gang om året. Nu er jeg 73 år, så mon ikke at det er tid til, at nogle andre skal overtage det, spørger hun.

Men det er ikke en opgave, man som helt ny bare lige kan overtage. Der er 10.000 ting, man skal vide, før man fører sådan en event videre - blandt andet et enormt lokalt netværk, hvordan man leder over 100 frivillige og kommunikationen med myndigheder. Derfor håber hun at finde en afløser, som kan følge hende og lære af hendes erfaringer, imens sensommerens frugtfestival bygges op.

Der er da også et par krav, som man kan tage med i overvejelserne, hvis man har lyst til at søge. Blandt andet at det er en fordel, at man er bosiddende på Lolland eller Falster, så man kan træde til, når det behøves. At man er i stand til at have mange bolde i luften og måske også besidder et udpræget organisationstalent. At man kan få folk til at samarbejde med en "fast og kærlig hånd". En høj stresstærskel og en økonomisk indsigt eller forståelse. Måske man også kan se udviklingsmuligheder for fremtidens frugtfestival?

Men kan man komme i betragtning til jobbet, hvis man ikke har erfaring med events? Det kan du bide dig selv i Aroma-æblet på, at man kan.

- Brænder man for det, er det vejen frem. Også selv om at man ikke har erfaring i forvejen. Jeg har jo en køreplan, som man kan læne sig op ad, og så har man formentlig også mig at spørge i fremtiden, siger hun og tilføjer så:

- Og det er sjovt. Det er rigtig sjovt.

At det bliver hendes sidste år i spidsen for planlægningen er en underlig tanke. Også selv om at hun egentlig har luftet den før. Men der var ligesom ikke nogen, der rigtig tog det til sig. Coronasituationen har været et handicap for festivalen i de seneste år, og sidste år lå Madens Folkemøde i ugen efter festivalen. Det tvang de mange små leverandører til at vælge. Og selv om der var flere, der valgte at tage til frugtfestival, var der færre boder end sædvanligt.

I år ligger folkemødet i foråret, så balancen er genoprettet. Og Birte Aagaard håber, at byens lokale er klar på at lave en ordentlig fest.

- De mange frivillige er det bærende element, og det er fantastisk at opleve, hvor mange skuldre der melder sig, når jeg spørger dem.

Særligt stolt er hun over det samarbejde, der har været imellem bestyrelsen og handelstandsforeningen. Det har med hendes egne ord været "eminent".

- Vi har støttet op om hinanden og talt sammen, hvis noget skulle ændres. Og noget af det, der har været rigtig godt i løbet af årene, har været, at Guldborgsund Kommune har støttet os. Uden den kunne vi ikke have gjort det samme. En event som denne kan ikke tjene sig selv. Det har brug for tilskud.

I 2022 holdes Sydhavøernes Frugtfestival for 13. gang, som altid den tredje weekend i september, hvor den danske frugtsæson er på sit højeste.

Hvert år besøger mellem 20.000 og 25.000 personer Sakskøbing i forbindelse med Sydhavsøernes Frugtfestival. Hvert år er festivalen blevet større og større. Foto: Ingrid Riis
  • Birte Aagaard har i en alder af 73 år valgt, at frugtfestivalen 2022 bliver hendes sidste som arrangør. Foto: David Arnholm
  • Hvert år besøger mellem 20.000 og 25.000 personer Sakskøbing i forbindelse med Sydhavsøernes Frugtfestival. Hvert år er festivalen blevet større og større. Foto: Ingrid Riis
Annonce
Annonce
Annonce
Lokal nyt

Refas bommert: Skal betale en million i erstatning

Guldborgsund

Thea, Iben og Mark overværede voldsomt overfald: Løb ud af bus for at redde offer

Lolland

Giraf født på Lolland

Indland

34-årig fængsles for hackerangreb mod offentlige myndigheder

Lolland

Grusom sag for retten: Mor og stedfar tiltalt for drab på spædbarn

Indland

Med lynets hast var pengene væk

112

Afsløret: 'Virkede noget påvirket', da han kom med færgen

Lokal nyt

Regional tv-kanal i fyringsrunde

Vejret

Risiko for tåge og glatte veje i morgentrafikken

Indland

Kommuner efterlyser flere praktiserende læger

112

"Ganske alvorligt": Politiet efterforsker sten-ulykker efter særlig paragraf

112

Måtte betale 3.000 for sin dumhed

Guldborgsund

Forskningsprojekt afdækker: Her er tilflytterne til Guldborgsund Kommune

Lokal nyt

Lokal elektrikeruddannelse bedømmes som landets bedste

Sport

Jon Dahl skal være landstræner

Annonce
Annonce
112

211 taget i fartkontroller: En kørte 179 km/t

Sport

NFH-forsvarskrumtap efter sejr: - Vi havde det mentale overtag

112

Motorvejs-spor spærret: Bil i brand

Sport

Keeper efter nederlag i topkamp: - For langt væk i begge ender

Guldborgsund

Ny konstituering behandlet i byrådet: - Jeg anfægter lovligheden af det her

Vejret

Slut med blæsevejr: Den kommende uge byder på op til 10 grader

112

Politi og PET indstiller efterforskning af Nord Stream-sprængninger