Annonce
Saxkjøbing Avis

Sydhavs Classic lørdag 21. maj

Vinderne af Expert klassen i 1. afdeling af SONAX DASU Classic 2022 i Ikast, Benny Rasmussen, Sakskøbing og Uffe Jørgensen, Nykøbing. Privatfoto
Startsted: Peugeot Sakskøbing, Clausen & Larsen I/S, Industrivej 12. Sakskøbing Mål: Helsekokken Sakskøbing Sukkerfabrik Nykøbingvej 76. Sakskøbing. Starttidspunkt: Første bil starter klokken 10.00.

SAKSKØBING: Lolland Falster Motorsport og Motorklubben Centrum fra Fyn har fundet sammen om at arrangere 2. afdeling af de syv afdelinger i SONAX DASU Classic-turneringen, der er tællende til det Danske Mesterskab i regularity rally.

Hele den danske elite i regularity rally stiller til start, når løbsledelsen bestående af Benny Rasmussen, Uffe Jørgensen, Benny Koch, med løbsleder Hans Oluf Nielsen i spidsen, sender de første biler ud på ruten klokken 10:00 fra Peugeot Sakskøbing, Clausen & Larsen I/S, Industrivej 12, Sakskøbing.

Startstedet vil fra klokken 8:00 danne rammen om både den nødvendige tekniske kontrol og dokumentkontrollen, inden deltagerne får lov at starte. Det vil her være muligt, både at se de fine klassiske biler, og få en snak med deltagerne inden de sendes ud på den naturskønne rute i området.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Første etape af løbet går sydover forbi Engestofte og videre over Bøsserup til slut på første etape ved Døllefjelde Kirke. Anden etape går videre sydpå og slutter på Nysted Havn fra cirka klokken 11:45.

Tredje etape går vestpå og slutter ved Lolland Falster Veteran Klub Klubhus på Industriparken 2A i Holeby. Her er der frokostpause fra klokken 12:50, hvor første deltager ankommer.

Slutter på Sakskøbing Sukkerfabrik

Efter frokosten går turen videre mod nordvest forbi Abed og videre til Reventlows Museum, hvor der midt på eftermiddagen er kaffepause, inden det atter går videre nordpå til Horslunde, hvor deltagerne får den længste sekundetape på 16 kilometer.

Derefter det går turen forbi det smukke område ved Ravnsby og videre over Bandholm havn forbi Knuthenborg Safaripark for til sidst at slutte klokken 17:00 på den gamle sukkerfabrik i Sakskøbing, hvor Helsekokken vil servere en to retters aftenmenu i forbindelse med præmieoverrækkelsen.

I regularity rally gælder det ikke om at køre hurtigst på ruten, men derimod om at holde den opgivne gennemsnitshastighed på ikke over 50 km/t. Der er derfor lagt op til, at det ikke er hastigheden, der er skruet op denne gang, men derimod præcision i forhold til tid og kørt afstand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tak til sponsorerer

På sekundetaperne, der er indlagt i løbet, bliver der udsat et antal digitale hemmelige tidskontroller, som holder øje med, at deltagerne er på rette sted på rette tidspunkt i forhold til den opgivne gennemsnitshastighed.

Der er point for både for sen og for tidlig passage af kontrollerne. Den deltager, der kommer i mål med færrest point, vinder løbet. Der køres i seks klasser, fra begynder til elite deltagere.
Løbsledelsen har gjort sig stor umage for at lave en tidsplan for etaperne, så deltagerne vil opleve et stille og roligt flow, også mellem sekundetaperne.

Fra løbsledelsens side er der stor tak løbets sponsorer, som er Peugeot Sakskøbing, GF Forsikring og Lollands Bank.

  • SAX Vinderne af Expert klassen i 1
    Vinderne af Expert klassen i 1. afdeling af SONAX DASU Classic 2022 i Ikast, Benny Rasmussen, Sakskøbing og Uffe Jørgensen, Nykøbing. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
112

Direktør efter dødsulykke: - Det er frygteligt

Guldborgsund

Knallertkører dræbt i ulykke: Nu har retten talt

Guldborgsund

- Det er en prøveballon, mener Dølle-formand

Indland

Dansk Erhverv: Vi genopbygger Børsen uanset hvad

112

Dødsulykke i Nakskov: 32-årig klemt mellem to gravemaskiner

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland-Falster

Efter kæmpe-brand: Nu hænger den i en tynd tråd

Guldborgsund

Milliondyr havne-plan: Programlederen forlader sin stilling

Indland

Se videoen: Ikonisk bygning i København er i flammer

Indland

Kæmpe uro i Venstre på Langeland: Fire ud af fem medlemmer skrider

Guldborgsund

Rosa fra Lolland så Børsen-spiret falde: - Det er helt vanvittigt

Udland

Knivstikkeri i kirke i Sydney betragtes som terror

Lokal nyt

Over 100 fartdjævle blitzet: Særligt én kørte alt, alt for stærkt i Nakskov

Femern

Danmarkshistorie: Har udgravet 15 millioner kubikmeter jord, sten og sand

Lolland

Slog lokofører flere gange i ansigtet og ragede på kvinde

112

Kørte 135 km/t i 80-zone

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Casper kæmper for nedrivningstruet vandtårn

Renovation

Gem dem til genbrug: Kan hjælpe børn og unge

Politik

Polen vil samarbejde med Danmark om styrket forsvarsindustri

Indland

87 procent stemte ja til offentlig overenskomst

Guldborgsund

Dølle-beslutning vakte ramaskrig: - Føj for s....

Vejr

En uge med blandet vejr: Forårsvarmen holder sig væk

Lolland

Kurt standsede bilen og skyndte sig ud: - Hernede går vi meget op i storken