Annoncørbetalt indhold

Annonce: 5 Basketball skader som kan forebygges

I basketball er hele kroppen i gang, når der spilles. Derfor er de fem typiske skader som opstår i forbindelse med basketball også fordelt på stort set hele kroppen. Fra tå til top. Ankelskader, knæskader, hofteskader, håndled og hovedskader er de fem typiske skader og dem der er flest af, i forbindelse med basketball. Skaderne kan ikke helt undgås, men der er faktisk en del du selv kan gøre, for at forebygge skaderne. I artiklen herunder kan du læse mere om de fem typiske skader og om hvordan du bedst forbygger dem.

Basketball er sjovt at spille og sjovt at spille på

Som andre populære sportsgrene, er basketball både sjovt at spille og også sjovt at spille på. Om du vælger (sponseret link) udenlandske betting sider, eller danske har ikke den store betydning. Du kan spille på basketball på de fleste sider. Gaming industrien blomstre og vokser stadig, hvilket for dig betyder at der er endnu flere muligheder i dag, end nogensinde før, for blandt andet at spille på basketball.

De 5 typiske skader i basketball

Når du spiller basketball, bruger du hele din krop. Det er derfor ikke så underligt at skaderne, du kan få, også fordeler sig på hele din krop. Fod og ankelskader, hofteskader, knæskader, håndledsskader, hoved og ansigts skader er de mest typiske skader og altså fordelt på stort set hele din krop.

  • Fod og ankelskader. Sporten er både løb, stilstand, hurtige drejninger, tacklinger, hop og alt derimellem. Dine fødder og specielt dine ankler er derfor meget udsatte. De slemme skader sker i situationer med hurtige drejninger og vrid, men også når to spillere tørner sammen. Almindeligt løb og stilstand giver sjældent skader, med mindre der i forvejen er en svaghed.
  • Hofteskader. Her er det også de hurtige drejninger og vrid der er på spil. Over tid og med mange gentagelser, fører drejninger og vrid til hofteskader. To spillere der tørner sammen spiller ikke den store rolle, for netop hofteskaderne. Et forkert fald kan skade både hoften og andre dele af kroppen.
  • Knæskader. Al sport, der involvere bevægelse af benene, også selv om det bare er løb, uden sammenstød eller drejninger, er en stor belastning for knæ. I basketball er der både løb, stilstand, hurtige drejninger, tacklinger, hop, fald og alt derimellem. Alt sammen bevægelser som belaster knæ. Igen, sker der også netop skader på knæ i drejningerne og de vrid det giver på knæet.
  • Håndledsskader. De fleste skader sker ved gentagende kast og grib. Over tid, med gentagelser af kast og grib, kan dine håndled blive skadet. To spillere der tørner sammen spiller ikke den store rolle, for netop håndledsskader. Uheldige fald kan gå ud over håndled og alle andre dele af kroppen.
  • • Hoved og ansigts skader. At få bolden i hovedet, når du er uforberedt, eventuelt fordi du kigger i en anden retning, kan gøre skade. Mere skade forekommer i situationer hvor to
    • Spillere tørner sammen. En albue, eller en med eller modspillers hoved, kan gøre stor skade. Uheldige fald kan gå ud over hovedet eller ansigtet og alle andre dele af kroppen.

Undgå skader med disse råd

Skader kan ikke helt undgås i basketball, men der er faktisk en del forbehold som du kan tage og dermed forebygge en del af skaderne. Det afhænger dels af din egen krops styrke og udholdenhed, og dels af din koncentrationsevne i selve spil situationen. Herunder får du gode råd til begge dele.

Afspænding før og efter sport

Din krop er dit værktøj når du spiller basketball. Enhver håndværker ved at man skal passe godt på sit værktøj. På samme måde skal du passe på din krop, når du spiller basketball. De gode gammeldags udstrækninger, eller helt nye japansk inspirerede stræk og rolige bevægelser. Begge dele er lige godt. Det vigtige er at du sætter tid af, både før og efter de dyrker din egentlige sport, i det her tilfælde basketball.

Daglige udstrækninger, morgen og aften, er i det hele taget en god ide, uanset om det er i forhold til en krævende sportsgren, eller bare for almindeligt velbefindende.

Styrk din koncentration

Koncentrationen gør at du kan være 100% til stede i selve spillet. Hvis du er 100% til stede, er der mange skader som du kan forudse og dermed undgå. Der er tre vigtige faktorer i forhold til koncentration. Kost, søvn og motion, plus en jævn rytme i din hverdag, er de grund faktorer som du skal forholde dig til.

  • Kost. spis på faste tidspunkter hver eneste dag. Spis sundt og varieret. Spis ikke hvidt brød, kød i store mængder, slik og andet bras som din krop ikke har brug for. Alt det din krop ikke har brug for gør den sløv og træt. Spis i stedet en hel masse forskellige grønsager, tilberedt på forskellige måder. Det gør din krop glad og din hjerne kvik.
  • Søvn. Gå i seng og stå op på samme tid hver dag. Sørg for gode omgivelser for din søvn. Sørg for at der ikke er lys og lyd i din nærhed. Brug eventuelt førnævnte afspænding som en godnat hilsen til dagen der gik og en velkomst til søvnen.
  • Motion. Måske lyder det tosset at du skal lave mere motion, men det skal du faktisk. Basketball er en hård fysisk sport, som belaster din krop på mange måder. Svømning er et eksempel på en sport som faktisk gør det modsatte. Du bruger hele din krop, men du har minimal modstand og belastning. Derfor er svømning, både i hav og i bassin, et super godt alternativ til basketball. Det betyder ikke at du nu skal dyrke to sportsgrene, svømning er bare et supplement og en anden måde at træne din krop på.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.