Annoncørbetalt indhold

Annonce: Derfor er aktieinvesteringer i forsikringsselskaber interessante

Der findes et hav af forskellige aktier på både den danske og de internationale børser, og det kan indimellem være svært at gennemskue hvilke aktier og brancher, du bør satse på. I denne artikel ser vi derfor nærmere på en af de brancher, hvor den danske børs er godt repræsenteret; nemlig forsikringsbranchen. Børsen i København byder nemlig på fere forskellige forsikringsaktier, og fælles for disse forsikringsselskaber – og forsikringsselskaber i øvrigt – er, at de har en interessant forretningsmodel, som de færreste investorer måske tænker over.

Den interessante forretningsmodel

Når en lægmand skal forklare, hvordan et forsikringsselskab tjener penge, vil det lyde noget i retningen af, at forsikringsselskabet indkræver penge fra kunderne for deres forsikringer, og så sørger for at indkræve tilpas mange penge til, at det mere end dækker de erstatninger, forsikringsselskabet efterfølgende skal udbetale.

Dette er i og for sig rigtig nok – men det er ikke hele historien. Når et forsikringsselskab opkræver penge fra sine kunder, har forsikringsselskabet nemlig disse penge til rådighed, indtil de forsikrede skal have udbetalt erstatning. Dette kaldes også for ”float”, og hvad tror du, at forsikringsselskabet gør med deres float i mellemtiden?
De investerer det selvfølgelig. Og det betyder, at du ved at investere i forsikringsselskaber ikke kun investerer i en forsikringsforretning; du investerer også i en investeringsforretning – eller et investeringsselskab, om man vil.

Forsikringsselskaberne har således den fordel, at de så at sige tjener penge på både gynger og karruseller på samme tid.

Investeringer i danske forsikringsselskaber

Hvis du synes, at det lyder attraktivt, og du derfor godt kunne tænke dig at investere i forsikringsselskaber, kan du passende starte med at se nærmere på nogle af de forsikringsselskaber, du finder på Københavns Fondsbørs. Det kunne f.eks. være (sponseret link) alm brand aktier. Alm. Brand har tidligere været lidt af en finansiel multikunstner forstået på den måde, at de tilbød alt fra bank til forsikring til deres kunder, men da de nu har solgt deres bankforretning til Sydbank, er Alm. Brand i højere grad et rendyrket forsikringsselskab.

Et andet eksempel på et børsnoteret forsikringsselskab kunne være danske TRYG, der ikke blot er en del af C25-indekset, men målt på balancen også landets største forsikringsselskab. Ønsker du for alvor at være eksponeret overfor den interessante forretningsmodel, som forsikringsselskaberne praktiserer, kan TRYG derfor også være et godt bud.

Til syvende og sidst skal du selvfølgelig altid selv undersøge og analysere selskaberne nærmere, før du investerer, og ovenstående skal ikke tages som konkrete anbefalinger, men snarere som inspiration til, hvordan du kan investere i den danske forsikringsbranche.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.