Annoncørbetalt indhold

Annonce: Tilbagebetaling af forbrugslån er bedre end bankopsparing

Kan det betale sig at spare penge op i en bank? Det afhænger af, hvilken konto du opsparer på, og om du opsparer rigtigt.

Læs her, hvorfor du hellere skal spare ved at betale dine forbrugslån. Opsparing er nemlig mere end bare indbetalinger.

Dyrt at låne penge uden sikkerhed
En af de absolut bedste måder at spare på er at betale af på sine lån uten sikkerhed, for eksempel forbrugslån. Det positive afkast er meget bedre nu, da renterne på indlån er lave. Desuden er reduktionen af gælden i gennemsnit bedre end investeringer i investeringsfonde.
Jo mere du betaler af på forbrugslånene, desto større er fremtidens afkast. Ifølge (sponseret link) www.forbrugslån.net kan forbrugslån ha en effektiv rente op til 20%, hvilket er meget dyrt. Hvis gælden er stor, og du synes, det hele virker uoverskueligt, er det en god ide at fokusere på, at selv små beløb bliver til store beløb i sidste ende.
Hvis du f.eks. betaler 1.000 kr. ekstra i denne måned på dit boliglån, og løbetiden på lånet er 30 år, vil du ikke have nogen rente på den tusindkroneseddel i 30 år. Hvis du gør det hver måned, vil det positive afkast være meget højt.

Derfor bør du (næsten) glemme opsparingskontoen
Det er sikkert at opspare penge i en bank. Opsparingsbeløb på op til 750.000 kr. er forsikret via Garantifonden for indskydere og investorer. Risikoen for at miste penge er således minimal.
Det er på nuværende tidspunkt vanskeligt at tjene penge på en opsparing i banken. Det skyldes, at renteniveauet i Danmark er rekordlavt og har været det i lang tid. Bankernes bedste indlånsrente er ofte under 2 % i skrivende stund.
Samtidig steg forbrugerprisindekset med over 2 % i 2018, hvilket betyder, at varer og tjenester blev dyrere for den gennemsnitlige dansker. Med andre ord spiser stigningen i forbrugerpriserne den rente, du tjener på de penge, du har stående i banken.

Fokuser på effektiv tilbagebetaling
Hvis du skal spare ved at betale gæld, skal du gøre det korrekt. Den rigtige metode betyder simpelthen, at du slipper af med din dyreste gæld først.
Nogle mener, at det er bedst at tage det mindste lån først, så det næstmindste og så videre. Det bedste er dog stadig at fokusere på lånet med den højeste rente og dermed spare mest muligt på sigt i form af reducerede renteomkostninger.
Den dyreste gæld består normalt af kviklån, mikrolån og gæld fra kreditkort. Sørg for at afbetale alle sådanne lån først, og derefter kan du afbetale på eventuelle andre lån, du måtte have. Hvis du har et realkreditlån, skal du fokusere på at reducere lånegraden til under bankernes niveau for at få de bedste renter.
Ofte ligger sondringen her på ca. 60 % af boligens markedsværdi. Studielånet skal du altid afbetale til sidst. Satserne her er lave, og betingelserne findes ikke bedre.

Behold alligevel en krisekonto
Opsparing i banken er ikke en dårlig idé, selv om det normalt ikke er særlig lukrativt. Faktisk anbefaler de fleste forbrugerøkonomer, at vi gør det til en vane at spare penge op i banken. Almindelige opsparingsformål er køb af bil, ferier, renoveringer og lignende.
Samtidig anbefales det at spare et beløb op til nødsituationer og uforudsete udgifter. Beløbet bør svare til mindst 2 til 3 månedlige lønninger. Fordelen ved at spare op i banken til disse formål er, at man ikke mistermeget i forhold til inflationen, og at pengene altid er til rådighed.

Refinansiering af dyre lån
Hvis du har flere forbrugslån eller en kombination af kviklån, mikrolån og måske kreditkortgæld, skal du sørge for at få dem lagt sammen til et større lån. Refinansiering giver besparelser på både renter og gebyrer. Mentalt er det også lettere at håndtere færre regninger, hvilket gør det lettere at finde motivationen til at tilbagebetale.

Her er de mest almindelige muligheder for refinansiering:

Boliglån – hvis du har et boliglån, kan du enten refinansiere dette (øge lånebeløbet) og afbetale den dyreste gæld. Dette kræver, at du har plads til at låne mere.

Forbrugslån uden krav til sikkerhedsstillelse – Selvom renterne er højere på forbrugslån end på realkreditlån, er der stadig gode muligheder for at spare, når du refinansierer. Især hvis du refinansierer kviklån og kreditkortgæld.

Lån fra arbejdsgiver – nogle arbejdsgivere yder lån til deres ansatte til de fleste formål. Lånene er ofte meget rimelige, og du trækkes automatisk i løn for at afdrage. Dette kan være en god løsning, når du ønsker at slippe af med din dyre gæld.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.