Dortmund genfinder storform med 6-1-sejr

Dortmunds offensive folk var i hopla mod lokalrivalen FC Köln. Foto: Thilo Schmuelgen/Reuters
Med 6-1 over FC Köln lægger Dortmund pres på Bayern München i toppen af Bundesligaen.

Borussia Dortmund genfandt lørdag det sejrsspor, som holdet indtil for få kampe siden cruisede på.

Hjemme bankede Dortmund således lokalrivalen FC Köln med den tidligere Brøndby-keeper Marvin Schwäbe i buret med hele 6-1 efter en flot opvisning.

Sébastien Haller og Marco Reus bidrog hver med to scoringer.

Med sejren ligger Dortmund etter i Bundesligaen med 53 point for 25 kampe. Bayern München er toer med 52 point, inden holdet søndag gæster Bayer Leverkusen.

Dortmund mødte op til opgøret mod Köln med 0-2 mod Chelsea i Champions League og 2-2 mod Schalke 04 i bagagen efter en lang sejrsstime, men på 20 gyldne minutter i første halvleg fjernede holdet al tvivl om resultatet.

Portugiseren Raphaël Guerreiro åbnede ballet efter et kvarter og assisterede siden både Sébastien Haller og Marco Reus, da de øgede til henholdsvis 2-0 og 3-0.

Dortmunds legestue blev siden kronet af en sprudlende Donyell Malen til 4-0, inden Haller og Reus i anden halvleg fordoblede deres totaler.

Köln, der var uden for tiden skadede Kristian Pedersen, havde chancer til mere end deres ene reducering, men point var holdet aldrig i nærheden af. Köln glider dermed nærmere bundstriden efter holdets femte kamp i træk uden sejr.