NFH FIGHTER SIG TIL VIGTIG UDESEJR

Mia Svele scorede et afgørende mål på straffekast i slutfasen, da NFH vandt 31-29 over Silkeborg-Voel. Foto: Eventmedia
Det var bestemt ikke kønt, men NFH kunne tage to ekstremt vigtige point med hjem fra udekampen mod Silkeborg-Voel.

SILKEBORG, FOLKETIDENDE: Der var ikke point for det kunstneriske indtryk, men hvad pokker gør det, når NFH kunne tage to meget vigtige point med hjem i bussen fra udekampen mod Silkeborg-Voel.

To point der i den grad sender NFH ind i kampen om top-4 placeringen i Håndboldligaen.

På en dag hvor NFH aldrig fandt de store spillemæssige rytmer var det kræfterne til sidst, der blev afgørende.

Værterne havde kun tre brugbare bagspillere og som kampen skred frem gik de naturligt nok ned i tempo og da luften gik ud af Silkeborg-holdet slog NFH til.

Første halvleg var langt fra NFH´s bedste, men alligevel formåede man på en god slutspurt at sikre sig en pausestillingen på 14-14.

Efter sidebyttet var det dog igen hjemmeholdet, der vart i teten med flere tomålsføringer.

NFH sled i det og sled også med at få nogle redninger, men falstringerne bevarede muligheden for at vende kampen og den mulighed kom med ni minutter tilbage da Elma Halilcevic gjorde det til 25-26. NFH´s første føring i kampen.

Silkeborg udlignede, men Mia Svele scorede på straffekast til 26-27 inden Marie Hélène Sajka med sit tolvte mål udbyggede til den første tomålsføring.

Igen reducerede Silkeborg, men slog Sofie Bardrum til og da Cecilie Greve efterfølgende reddede Helene Kindbergs forsøg var vejen banet for en tremålsføring, som Mia Svele sikrede på straffekast.

Det var afgørelsen på opgøret og i de sidste sekunder kunne NFH køre den sikkert i land med en sejr på 31-29.