NFH VIDERE I EUROPA EFTER STORT DRAMA

Med en sejr på 28-26 på udebane mod norske Sola HK er NFH klar til kvartfinalen i European League.

STAVANGER: Der var spænding til det sidste, da NFH søndag eftermiddag kvalificerede sig til kvartfinalen i European League.

Kravet var en sejr på udebane over norske Sola og det lykkedes lige akkurat med en sejr på 28-26.

Med bare to minutter tilbage var stillingen 26-26, men i de sidste afgørende minutter bevarede NFH fatningen, da først Charlotte Mikkelsen, der spillede en stor kamp, gjorde det til 27-26, og dernæst var det Mia Svele, der mod sine landsmandinder øgede til 28-26 på et straffekast med 75 sekunder tilbage.

Sola byggede et angreb op og fik sat en afslutning ind, men Cecilie Greve var igen storspillende og reddede forsøget, så NFH havde bolden med et minut tilbage og en tomålsføring.

De første 40 sekunder blev spillet af uret før træner Jakob Larsen tog en time-out, og selvom det ikke lykkedes at score var tiden så fremskreden, at Sola ikke kunne nå at få hentet føringen ind, og dermed kunne NFH juble efter fire sejre på stribe og videre avancement.

Hjemmeholdet kom bedst fra start og var i førersædet indtil omkring 20 minutters spil, hvor NFH fik bedre fat i forsvaret og med fire mål i træk kom foran 15-13. Tremålsføringen op mod pausen lå lige for, men en teknisk fejl af Amalie Wulff betød at Sola fik reduceret til pausestillingen 17-16 i NFH's favør.

Gæsterne havde dog et lille overtag og var aldrig bagud i anden halvleg, hvor de flere gange også fik oparbejdet en føring på tre mål. Men hver gang kom der en brændt afslutning eller en teknisk fejl i vejen for at trække yderligere fra og med to minutter igen fik Sola altså udlignet til 26-26 efter at NFH havde ført 26-23.

Det endte dog godt til sidst og nu kan NFH se frem til en kvartfinale mod rumænske SCM Ramnicu Valcea. Dobbeltopgøret over to kampe, starter med en udekamp i Rumænien.