SIKKER STORSEJR OVER BUNDHOLD

Team Sydhavsøerne havde ingen problemer med at sende Roskilde hjem med et sviende  nederlag.

MARIBO: Team Sydhavsøerne er fortsat ubesejret i 1. division i 2023 efter deres fjerde sejr i træk efter nytår. Fredag aften blev bundholdet Roskilde besejret med 37-21 hjemme i Lollands Bank Arena i Maribo foran næsten 900 tilskuere.

Gæsterne, der på trods af sidstepladsen i rækken har formået at besejre top-3-holdene TMS Ringsted, HØJ og Skive, fik aldrig rigtig fodfæste i kampen som værterne sattes sig på fra første fløjt.

En hurtig 4-1-føring blev dog formøblet af tre ukvalificerede afslutninger, men derfra fandt hjemmeholdet igen melodien og taktstokken og dominerede stort i resten af første halvleg.

Mange spillere fik chancen og der blev skiftet flittigt ud uden at niveaet blev for nedadgående. Snarere tværtimod, så stod forsvaret særdeles stærkt og Roskildes to langskytter Malthe Skytte og Jasper Jacobsen udmærkede sig mest ved at skyde over Team Sydhavsøernes mål, mens Oliver Larsen i målet også bød ind med flere store redninger.

Den første femmålsføring kom ved stillingen 12-7 og senere 14-9 inden fem scoringer i træk uden at Roskilde kunne svare igen gjorde det til 19-10 op mod pausen, hvor gæsterne i de sidste sekunder fik reduceret til pausestillingen 19-11 i lollikkernes favør.

En pauseføring på otte mål mod rækkens bundprop burde aldrig komme i fare og det skete da heller ikke.

Selvom Team Sydhavsøerne startede anden halvleg med et par dårlige afslutninger, en enkelt teknisk fejl og en udvisning til Brandur Halgirsson for at hive i en trøje, så kom Roskilde ikke meget tættere på.

Tværtimod så fortsatte værterne med et udbygge føringen mod et totalt modløst Roskilde-mandskab, der allerede tidligt kunne se hvad vej vinden blæste. ti-målsføringen midtvejs i anden halvleg blev blot udbygget til både femten og seksten mål og det hele endte altså med regulær afklapsning af de sagesløse gæster.

TSØ-træner Nick Szwiec benyttede lejligheden at til at rotere godt og grundigt med spilletiden og der var masser af minutter i anden halvleg til de mere uprøvede kræfter i truppen som Gustav Murel, Lasse Cieslak og Rasmus Koppelgaard, der alle kom på måltavlen, mens de mere etablerede kræfter så til fra udskiftningsbænken.

Anden halvleg blev ren transport mod den langt mere krævende opgave næste fredag på udebane mod HØJ, hvor Team Sydhavsøerne med en sejr kan spille sig helt op på andenpladsen i 1. division.

Tredjepladsen i 1. division erobrede lollikkerne tilbage med sejren over Roskilde, da nærmeste udfordrer Skive kun spillede uafgjort 25-25 med Rækker Mølle.

• De tre unge knægte Gustav Murel, Rasmus Koppelgaard og Lasse Cieslak fik masser af spilletid fredag aften, da Team Sydhavsøerne vandt stensikkert over Roskilde. Foto: Thomas Lærke Jensen

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet