Annonce
Ugeavisen Guldborgsund

Bolighandlerne på LF ligger højere end på landsplan

Mens boligsalget på landsplan ligger 15 procent under tiden før Covid-19, så er boligsalget stadig 25 procent højere i Lollands Kommune og fem procent højere i Guldborgsund, lyder tallene fra Sydbanks analyse. (Arkivfoto.)
Sydbank har analyseret bolighandlerne og pengeinstituttet ser optimistisk på fremtiden for både Guldborgsund og Lolland.

LOLLAND-FALSTER: For boligejerne i  Lolland og Guldborgsund kommuner peger udviklingen  i den rigtige retning, når det gælder kadencen af boligsalget her syd på i Kongeriget.

Det mener i hvert fald ét af landets største, pengeinstitutter Sydbank. Her har man nemlig analyseret bolighandlerne i de to  kommuner og på landsplan, og pilen er begyndt at pege i den rigtige retning. Hastigheden i begge kommuner overhaler endda hastigheden på landsplan.

Mens boligsalget på landsplan ligger 15 procent under tiden før Covid-19, så er boligsalget stadig 25 procent højere i Lollands Kommune og fem procent højere i Guldborgsund.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Opadgående hastighed

- Vi kan både se, høre og fornemme, at boligsalget er kommet fint i gang igen uden de store prisforhandlinger. Og boligsalget og hastigheden af boligsalget er jo en af de markører, hvor vi kan tage temperaturen på økonomien i vores nærområde, siger Private Banking-direktør, Morten Berg, Sydbank fra område Sjælland. Han fortsætter:

- Boligsalget her har generelt været stabilt med en opadgående hastighedskurve særligt i Nakskov, Maribo og i Nykøbing Falster. Så vi er ved at være vant til, at salg af boliger sker i et vist tempo. Vi kan også mærke, at mange fra Sjælland har øjnene rettet mod os her i området. Sagt på en anden måde, når boligsalget er oppe i fart, smitter det af på den generelle udvikling, så samfundshjulene er godt op i omdrejninger igen i forhold til før Covid-19.

Ifølge Sydbanks beregninger, så topper boligsalget i Lolland Kommune i september måned 2021 med i alt 778 årlige bolighandler, mens det på landsplan peaker cirka et halvt år tidligere i juni 2021 med i alt 69.443 årlige bolighandler.

Normalt bliver der sat cirka 1.800 boliger til salg om ugen på landsplan, hvilket for tiden ikke er tilfældet, da kadencen generelt er lavere, og mange ejendomsmæglere derfor efterlyser flere salgsemner. Boligsalget på landsplan ligger derfor i dag cirka 15 procent lavere end før Covid-19. Til gengæld ligger det altså 25 procent højere i Lolland Kommune og 5 procent højere i Guldborsund Kommune på nuværende tidspunkt.

- Der bliver altså solgt færre huse på landsplan end før Covid-19, mens boligsalget i Lolland og Guldborsund Kommune stadig er højere end før Covid-19. Hertil skal det siges, at tempoet er aftagende også i vores landsdel, men bare slet, slet ikke lige så hurtigt, siger Morten Berg og fortsætter:

- Det er typisk, at der kommer en reaktion lidt senere her end i andre dele af landet, når det gælder økonomien – herunder boligsalget – men det er en exceptionel god historie, at vi i Lolland og Guldborsund faktisk overhaler landsgennemsnittet, når det gælder tempoet i boligsalget. Det er ikke en udvikling, vi ser hver dag, for vi plejer at følge "landsgennemsnittet" op - og derfor også ned. Men ikke denne gang.


Artiklen fortsætter efter annoncen

Større signalværdi

Samlet set ser Sydbanks Private Banking og investeringsdirektør derfor optimistisk på fremtiden og væksten i Lolland og Guldborgsund – godt opretholdt af boligsalgsindekset.

- At boligmarkedet fortsætter med at udvikle sig på vores kanter, er en positiv udvikling, der har større signalværdi end værdien i kroner og ører. Og hvis man er så heldig at have købt bolig, kan man altså sove roligt om natten, siger Morten Berg og slutter:


- Samtidig er der igen fuld damp på både storindustrien og små- og mellemstore erhvervsvirksomheder. Og så forventer vi os jo en hel del af Femern-forbindelsen.


  • Til salg skilt
    Mens boligsalget på landsplan ligger 15 procent under tiden før Covid-19, så er boligsalget stadig 25 procent højere i Lollands Kommune og fem procent højere i Guldborgsund, lyder tallene fra Sydbanks analyse. (Arkivfoto.)
Annonce
Annonce
Annonce
Lolland

Minister i vildrede: "Hvad er det, Lolland vil?"

Guldborgsund

Brand i ejendom: - Den var godt udviklet, da vi ankom

Sport

Afklapsning på banen: Men Birgit, Jessica, Tine og Trine var med til rekordens aften

Indland

Forventer flere kraftige brag omkring udbrændt Børsen

Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland

Frygter for idyllen: Overraskede, kede af det og indignerede

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem