VÆGGERLØSE: For at kunne kalde noget for whisky, skal alkoholen have lagret i mere end tre år, og det har whiskyen fra Falster Destilleri gjort nu.
I december tog han den fire år gamle første udgave fra fad. Den er siden blevet nedvandet.
Martin Iversen har haft whiskyen på fad i en container i baggården hos Falster Destilleri- og Bryghus. Her han han skabt de samme forhold som i en rigtig vinkælder. For whisky skal kunne ånde og mærke årstidernes skiften, hvis den skal blive god.
Og det er den ifølge Martin Markvardsen, Icon of Whisky 2018 og 2022, Master of the Quaich og Senior Brand Ambassador for Highland Park i Skotland, blevet.
Creme brulee og vanilje
I sin konklusion om Martin Iversens whisky skriver han:
"Rigtig flot balance hele vejen igennem smagsspektret. En begyndende kompleksitet, som utvivlsomt vil komme mere frem om et par år. Her og nu er den en rigtig dejlig velproduceret og tilpas modnet single malt på grund af de nøje udvalgte fade i størrelse, samt tidligere indhold. Det giver en elegant dram, som viser utrolig stor potentiale. Jeg bukker mig i støvet og siger rigtig godt gået”
Ord som Martin Iversen er taknemmelige for.
- I sin beskrivelse taler han om creme brulee og han har lagt mærke til toner af vanilje og karamel, det synes jeg rammer fint, siger Martin Iversen.
Han glæder sig utroligt over, at Martin Markvardsen kommer til frigivelsen på fredag.
Borgmesteren klipper snor
Martin Iversen glæder sig i det hele taget rigtig meget til at kunne præsentere whiskyen for alle interesserede. Det sker på fredag 24. februar klokken 12 hvor 2019 Falster Whisky Triple Wood helt officielt frigives med snoreklip af borgmester i Guldborgsund Simon Hansen.
- Det er helt unikt, der har ikke været en whisky fra Sydhavsøerne før. At nå til det på bare fem år, er en meget stor milepæl i vores lille virksomhed, fortæller Martin Iversen.
En flaske 2019 Falster Whisky Triple Wood er kun på en halv liter og den kommer til at koste 1.995 kroner. Dem der bestilte en flaske inden whiskyen blev klar, har kunnet nøjes med at betale 1.000 kroner
- Problematikken er, at der er så lidt af det. Når jeg har 100 flasker tilbage, sætter jeg prisen lidt mere op, det er en slags investering, fortæller han.
Ved lanceringen på fredag kan man smage to centiliter for 50 kroner, så kan man jo vurdere om man skal købe en flaske whisky eller nøjes med at hjembringe en af Falster Destilleris mange andre produkter.
De næste bliver ikke så dyre, men der går mindst fire år, før næste portion er klar, for Martin Iversen, har ikke sat den i gang endnu, men det bliver den i nærmeste fremtid.
Etiketten er med udgangspunkt i et af Christina Iversens akvarelmalerier. Indtil sin død i 2020 designede hun alle bryghusets etiketter og siden har nye etiketter benyttet motiver, fra hendes malerier.